Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın moderatörü seçilen İsmail Küçükkaya kritik gün için konuştu

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın moderatörü seçilen İsmail Küçükkaya kritik gün için konuştu
FOX TV'de Çalar Saat programını sunan İsmail Küçükkaya'nın Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın ortak yayınında moderatör olarak belirlenmesi gündemi de bu noktaya kaydırdı. Küçükkaya konu hakkında ne söyledi? Uğur Dündar teklifi neden reddetti?

Türkiye'nin kilitlendiği 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine bir hafta kala Lütfi Kırdar Konre Salonu'nda İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde karşı karşıya gelecek olan Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım gündemin ilk maddesini oluşturuyor. Ayrıca Küçükkaya da yine dünden bu yana çok sayıda araştırma ve sorgulama ile hakkında bilgiler öğrenilmek isteniyor. Daha önce Uğur Dündar'a yapılan moderatörlük teklifinin geri çevrilmesiyle belirlenen Küçükkaya'nın konu hakkındaki görüşleri de belli oldu.

İnternet Haber'de Hadi Özışık'ın konuğu olan İsmail Küçükkaya önemli açıklamalar yaptı.
Medyada İmamoğlu-Yıldırım canlı yayınının perde arkasına ilişkin bir çok senaryo var. Bunlardan biri de Yıldırım'ın Fatih Portakal ve Uğur Dündar gibi uçtaki bir muhalif ismin karşısına çıkarak, puan toplamak istediği yönünde. Uğur Dündar da 'vazgeçme' sebebini buna dayandırmıştı. Hadi Özışık, İsmail Küçükkaya'ya 'sen kullanıldığını düşünüyor musun?' diye sorunca şu yanıtı aldı: Yok düşünmüyorum. Kendimi kullandırtmadım. Ağır bir sorumluluk. Ama benim işim bu. Bilmediğim bir iş olsa korkarım ama bu işi hakkıyla yaparım. İkisini de tanıyorum. Her ikisiyle de yayın yaptım.

Kendilerine yakın gazeteciyi istemediler
İsmail Küçükkaya 'kendi ismi' üzerinde uzlaşılmasının sebebini bir gazeteci olarak merak edip yanıtının peşine düşmüş. Şunları anlattı: -Neden Küçükkaya? Çok düşündüm… Ben bunu Uğur Dündar'ı seçtiklerinde sordum. Stratejik bir karardı. Aradım Binali Beyin kurmaylarını. Açık yayından kaçıyor danışıklı dövüş vs. algısını kıralım dediler. Algı nasıl kırılır? En uçtaki olursa kimse laf etmez... O da Dündar. Kendilerine yakın bir gazeteci yapsın istemediler. Uğur Dündar kabul etmedi iş bize düştü. Bir şartım var dedim.

İki parti AK Parti CHP uzlaşırsa ben her koşulda yaparım. TRT’de de yaparım. Olmayacaksa ismim yıpranmasın. Olduktan sonra göğüslerim her şeyi. Eğer Uğur Dündar'da benim istediğim gibi mekanizmayı çalıştırsalardı, ortak bir metin açıklasalardı Uğur Dündar olurdu.

Ben bir risk görmüyorum
Fatih Altaylı başta olmak üzere bir çok köşe yazarının 'olan İsmail'e olacak' şeklindeki yorumlarına da yanıt veren Küçükkaya, 'bu işin altından layıkıyla kalkacağı' görüşünde. Küçükkaya yayının risklerine ilişkin şunları söyledi:

-Ahmet Hakan'da böyle demiş. Ben bir görev yapıyorum. Milli forma giymiş gibi hissediyorum. Çok çalıştık, çok seylerden geçtik. İki tarafta bana güvenmiş eğer başarılı olursam uzun yıllar boyunca yüzümün akı gibi gezmek isterim.

Uğur Dündar neden reddetti?
İki tarafın azgın azınlığı var. Bir tek Uğur abi bana onu dostça söyledi. Benim için kaygılanıyor. Uğur abi sever beni. "Senin için kaygılanırım iyi düşün, Bahçeliyi gördün mü?" dedi. 'Size sosyal medya lincinin dışında başka bir baskı var mı?' dedim. Ben korkmam sosyal medya lincinden. Doğru olanı yaptığımı bilsem 1 milyon kişi bana küfretse farketmez. Kanalıma da ülkeme de bir katkı yapmak istiyorum. Mahir Ünal, Engin Altay tokalaşıyor. Nasıl fıstık gibi. Cumhurbaşkanı-Kılıçdaroğlu onay veriyor. Ben de buna katkı verirsem oh diyeceğim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.