Elif Nil Elden: Küllerimden yükseleceğim

Elif Nil Elden: Küllerimden yükseleceğim
Türkiye'nin en çok izlenen moda yarışması Doya Doya Moda'da sezon tüm hızı ile devam ederken all star maratonuna renk katan Elif Nil Elden de pazartesiden bu yana ikinci kez programda boy gösteriyor. Güzel yarışmacı; "Küllerimden yükselip bir gün hayallerim adına çok başarılı bir kadın olacağıma inancım sonsuz” dedi

Tv8’de yayınlayan Doya Doya yarışmacısı Elif Nil Elden, yarışmada insanların onu dobracı, doğal ve mücadeleci kişiliğiyle tanıdığını söyledi. Aslen Ağrılı olduğunu belirten yarışmacı Elden, “ 1997 yılında Ağrı da dünyaya geldim. Küçükken hayalim hep büyük bir Ressam olmaktı ve küçük yaşımdan bu yana hep sanatla ilgilendim. Okudum, çizdim, araştırdım. Lisans eğitimimi İbrahim Çeçen Üniversitesi Görsel Sanatlar Eğitimi alanında tamamladım. Mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleştim ve lisansüstü eğitim için kolları sıvadım. Bu esnada Tv8’de Moda yarışmasına dahil oldum ve insanlar beni bu yarışmadaki dobra, doğal ve mücadeleci kişiliğimle tanıdı . Katıldığım yarışma benim için amaç olmaktan ziyade her zaman bir yol oldu. Yarışmadan ayrıldıktan sonra gerçekten televizyon önünü sevdiğimi fark ettim zaten sanat ile iç içe bir kişiliğim var benim dolayısıyla temel oyunculuk tiyatro eğitimlerim hala devam ediyor. Küllerinden yükselmek sözü hayatımın noktasını oluşturuyor. Zümrüdü Anka kuşları ölme vakitleri geldiği zaman yanıp küllerinden tekrar yükseliyormuş bu cümle benim hayatım boyunca hep yol gösteren bir cümle oldu. hayatımın özünü bu cümle üzerine kurdum. Tam her şey bitti derken hayatımda küllerimden tekrar doğdum ve daha iyi olmak için hayatta öğretmen olacaksam en iyi öğretmen, oyuncu olacaksam en iyi oyuncu belki bir gün anne olacaksam en iyi anne olmak için savaştım ve savaşacağım. Küllerimden yükselip bir gün hayallerim adına çok başarılı bir kadın olacağıma inancım sonsuz” dedi.

doya doya moda elif nil elden


Bir insanın kıyafeti kimliğidir

Moda ile arasındaki bağı tanımlayan yarışmacı bu, hayalinin küçüklükten geldiğini söyledi. Elden, “Küçüklüğümden bu yana renkleri birleştirmek kendime yakışanı giymek... Üniversite yıllarımda sabah giyeceğim kombinleri bile akşamdan hazırlar okula hep öyle giderdim. Renk seçimlerin daha çok pastel, trend ve ağır renkler. Elif Nil’i asla neon göremezsiniz... Ya da patlak bir parça ile. Renkli kullanacaksam eğer, temel kombinizi sade tutar detaylarda renk katarım. Sadeliğin gücüne her zaman inanmışımdır. Benim tarzım Sade, güçlü ve klastır. Her kadın her adam girdiği bir ortamda dikkat çekmeyi gözleri üzerinde tutmayı ister. Bir ortama girdiğimde gözleri direk üzerimde hissediyorum. Bu ilk zamanlar beni rahatsız ediyordu ama daha sonra çok da rahatsız edilecek bir konu olmadığını fark ettim. Çünkü insanlar farklı olana, güzel olana, dikkati üzerinde toplayana bakarlar. Bir insanın giydiği kıyafeti, saçı, bazen yaptığı makyaj, bazen taktığı bir toka bile kişiliği hakkında ve tarzı hakkında önemli tüyolar verir. Bir insanın kıyafeti kimliğidir. 70 yaşına da gelsem dahi sadeliğin gücüne inanacağım her zaman tarzımı sade, minimal ve klasik olarak devam ettireceğim. Buda benim kendi öz kimliğim.” ifadelerini kullandı.

doya doya moda elif nil elden


En iyisi Uğurkan Erez!

Elden Doya Doya Moda'daki en iyi jüri üyesinin Uğurkan Erez olarak gördüğünü söyledi. Sebeplerini ise Erez’in modadan iyi anlıyor olmasına, naifliğine ve dürüstlüğüne bağlıyor. Bunlara bağlama nedenlerini şöyle açıkladı, “Her ne konumda olursa olsun insanları küçümser gibi, irrite edecek derecede bir konuşma üslubu yok. Sosyal hayatta olduğu gibi televizyondaki kişiyle arasında hiç fark yok ve insanlar kendi içlerinde olan, kendisi gibi naif, yaratıcı, doğal ve anlayışlı kişileri daha çok sempatik buluyor. Uğurkan Erez, gerçekten puanlamalarında adaletli, dürüst ve her zaman sevecen olmayı başaran biri. Moda denince akla gelen ilk isimlerden Uğurkan Erez’in yarışma sırasında sinerjimizin uyuşması ve birbirimizi gerçek anlamda çok sevdiğimizi inanıyorum. Bu yarışmadan sonra da görüşeceğim ve daima saygı duyacağım isimlerden biridir. Yarışma sırasında ondan proporsyona uygun nasıl giyinilir, her koşulda nasıl adaletli ve naif olunur bunları öğrendim. Program esnasında haklı olmak ile nazik olmak arasında seçim yapmamız gerektiğinde nazik olmayı seçmeyi bana Uğurkan Erez öğretti. Hayat hep böyledir uzunca bir yol beş yaşında da olsa, 70 yaşında da olsa insanlar hayatın her alanında öğrenmekle yükümlüdür. bunun bir yaşı yok bana göre. İtiraf etmek gerekirse o yarışma zaman zaman enerjimi fakat çok şeyde öğretti."

doya doya moda elif nil elden


Ekran macerası sürecek

Yeni projelerinize değinen Elif Nil Elden; “Hâlihazırda sürdürdüğüm, kamera önü oyunculuk eğitimim bittikten sonra çeşitli reklam, dizi ve film projelerinde yer alacağım. Henüz bunlar taslak aşamasında. Yeni sürpriz film ve dizi projem var” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.