FOX'un dizisi Yasak Elma'da dava açan açana

FOX'un dizisi Yasak Elma'da dava açan açana
FOX'un olaylarla gündemden düşmeyen dizisi Yasak Elma'da yeni bir dava açıldı. Şevval Sam kendisi hakkında dava açan Talat Bulut'a kişilik haklarına saldırı, tehdit ve hakaret iddiasıyla karşı dava açtı.

Geçtiğimiz sezon taciz iddiasıyla sarsılan FOX'un dizisi Yasak Elma'da yaşanan soğuk savaş adli sürece taşınmış ve Talat Bulut kendisi hakkında linç kampanyası düzenlediği iddia ettiği rol arkadaşı Şevval Sam hakkında tazminat davası açmıştı. 100 bin lira talep edilen davaya karşılık olarak suçlamaları reddeden Sam'ın avukatı müvekkilinin Bulut hakkında linç kampanyası yürütmediğini, takipsizlik kararının ardından hiçbir yerde açıklama yapmadığını söyledi. Avukat, "Bulut'un açtığı davanın reddi ile müvekkil hakkındaki ithamlarının sona erdirilmesini ve karşı dava olarak 101 bin lira tazminatın Bulut'tan tahsilini istiyoruz" dedi.

Sam'ın avukatı, sözlerine şöyle devam etti: "Müvekkilim röportajlarında 'Tatsız bir hadise', 'Keşke dizimiz bu şekilde olmasaydı', 'Fikir beyan edilecek husus değil, yargının sonucunu bekliyoruz' şeklinde ifadeler kullanmıştır. Linç kampanyası düzenlediği iddiası gerçeklikle bağdaşmamaktadır. Müvekkilim asla Bulut'u suçlayıcı açıklama yapmamıştır. Bulut, Özge Ş.'nin şikayetinin bedelini müvekkilime ödetmeye çalışmaktadır. Asıl linç kampanyası organize eden Bulut'un kendisidir."

Tehdit ve hakaret
Avukat ayrıca; Bulut'un, Sam'ın doğum tarihi olan '11 Kasım 1973, gereksiz varlıklar' diye bir paylaşım yaparak müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu iddia ederek şöyle konuştu: "Bulut, röportajında 'Şevval Sam benimle çalıştığı için 'Maalesef' demiş. Bunun hesabını verecek' demiştir. Bu açıklama tehdit ve hakaret suçunu oluşturur."

Sınır aşılmadı
Talat Bulut'un avukatı ise, takipsizlik kararına rağmen Şevval Sam'ın "Kafaları kurcalayan o hikaye sonuçlanmış değil. Bu konunun vicdanlardan aklanacağı günü bekliyoruz. Maalesef" diyerek müvekkilinin vicdanlarda aklanması gerektiğini söylediğini belirtti. Kendi açtıkları davanın kabulüyle Sam'ın açtığı davanın reddini isteyen avukat, "Müvekkilim hiçbir beyanında ifade özgürlüğünün sınırını aşmadı. Sam'ın açıklamaları ise müvekkilimin kişilik haklarını yerle yeksan ettiği gibi kişilik haklarına saldırı niteliği de taşıyor" dedi.

(Sabah)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.