Gazeteci Tahir Yaman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Tahir Yaman son yolculuğuna uğurlandı
Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden duayen gazeteci Tahir Yaman, son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 65 yaşında hayatını kaybeden magazin gazetecisi Tahir Yaman, öğle namazına müteakip Şişli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Duayen gazetecinin tabunu cenaze namazının kılındığı Şişli Camii’ne getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Kızı Çağıl Yaman ve manevi kızım dediği müzisyen Meryem Sevilen, uzun süre tabutun başında ağladı. Meryem Sevilen’in “Beni bırakmayacağına söz vermiştin. Şimdi gidiyorsun” sözleri herkese duygusal anlar yaşattı. Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazıyla Yaman son yolculuğuna uğurlandı. Sevenleri tarafından omuzlanan Yaman’ın cenazesi, cenaze aracına konularak Yeni Ayazağa Mezarlığına götürüldü.


 

Türkiye Gazeteciler Cemiyet Başkanı Turgay Olcaytu, İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert, Türkiye Spor Yazarlar Dernek Başkanı Oğuz Tongsir ve Gazeteci dostları başta olmak üzere ünlü isimler Şenol İpek, Özlem Yıldız, Etkin, Esra Sönmezer, Bora Gencer, Vahe Kılıçanslan son yolculuğuna uğurlanan Yaman’ı yalnız bırakmadı.

“Herkese bir iyiliği dokunarak bir hayat tamamladı"

Çok üzgün olduğunu ifade eden gazeteci Ali Eyüpoğlu, “Çok garip bir hayat yaşamış, ezilmiş bir insan. Ama çalışarak, çabalayarak, herkese iyilik yaparak, hiç öfkelenmeden, sinirlenmeden herkese iyiliği dokunarak bir hayat tamamladı. Allah mekanını cennet eylesin” ifadelerini kullandı.

“Onun babacan tavırlarını unutmayacağız”

İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Esen, “Ben bir istihbarat muhabiriyim ama magazin muhabiri olarak da Tahir Ağabey ile bir dost olarak, arkadaş olarak, kardeş olarak kendisinden farklı şeyler öğrendik. Onun babacan tavırlarını hiç unutmayacağız” şeklinde konuştu.

“Bugün vefanın sadece sosyal medyada olduğunu görüyorum”

Radyo Programcısı Şenol Korkmaz, “Tahir ağabeyin vefatından dolayı çok üzgünüm. Bugün buranın dolup taşması lazımdı. Tahir ağabeyin yardım etmediği, dokunmadığı, gündem yapmadığı insan kalmadı. Türkiye’de duayen bir isim. Ama bugün vefanın sadece sosyal medyada olduğunu görüyorum. Bu beni çok üzdü” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.