Gazetecilerin “kabine toto” yarışı!

Gazetecilerin “kabine toto” yarışı!
Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi dün akşam Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklama öncesinde ise gazeteciler kulis bilgileri ile doğru tahmin yarışına girdi!

Cansev Temuçin - 28 Mayıs seçimlerinin ardından yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde birlikte görev alacağı isimleri belirleyerek kamuoyu ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Ancak bu açıklamadan birkaç gün özellikle Twitter üzerinden başlayan “kabine toto” ile birçok ünlü gazeteci en doğru tahminleri yapmak için çeşitli paylaşımlarda bulundu. Sosyal medya kullanıcıları kabinenin açıklanmasına saatler kala adeta bir kulis bilgisi bombardımanına tutulurdu. İşte yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklanmadan saatler önce yaşanan hareketli saatler..

Kişisel Twitter sayfalarından kulis bilgilerine dayanarak yayınladıkları yeni kabine listelerini takipçilerine sunan gazeteciler, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından en doğru tahminleri kendilerinin yaptığını belirten paylaşımları ile de dikkat çekti.

“Yüzde yüz doğru çıktı”

Gazeteci Barış Yarkadaş, Erdoğan’ın açıklaması öncesinde yayınladığı listeyi, açıklamanın ardından yeniden paylaşarak, “Saat 21.00’de paylaştığım liste yüzde yüz doğru çıktı” ifadelerini kullandı.

Candaş Tolga Işık silip yeni liste paylaştı

Cuma gece yarısı kulis bilgilerine dayanarak yeni kabineye dair ilk isim listesini açıklayan gazetecilerden olan Candaş Tolga Işık ise gece saatlerinde yayınladığı ilk listedeki isimlerin bazılarının doğru çıkmaması üzerine yeni bir paylaşım yaptı. Işık kabineye dair yeni paylaşımını “Cumhurbaşkanı’nın birazdan duyuracağı listede son dakika 4 değişiklik var” diyerek duyurdu ve yeni isimleri yazdı. Işık’ın ilk yaptığı ve daha sonra sildiği tweet’inde ise şu ifadeler yer alıyordu:

“İstanbul valisi Ali Yerlikaya yeni İçişleri Bakanı MİT Müsteşarı Hakan Fidan yeni Dışisleri Bakanı… Eski kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy yeni kabinede de devam ediyor. Mehmet Şimşek ekonominin başına geçiyor Maliye Bakanı olarak. Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı.. Adalet Bakanlığı Mustafa Şentop ve Bülent Turan arasında gidip geliyor, yarın netleşecek. Fatih Kacır, Bilim ve Sanayi Bakanı. Ulaştırma Bakanı Hayri Baraçlı. Fuat Oktay, devam.”

Saymaz telefon giden yeni bakanları yazdı

Sözcü yazarı İsmail Saymaz da yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi için isim paylaşan gazeteciler arasında yer aldı. 3 Haziran günü Erdoğan’ın açıklamasında önce çeşitli isimlere telefonlar gittiğini belirterek paylaşım yapan Saymaz, Fahrettin Koca’nın görevine devam edeceğini de belirmişti.

İşte Sayman’ın yeni kabine açıklanmadan yayınladığı tweet’ler: “Dışişleri Bakanlığı için Hakan Fidan’a, İçişleri için Ali Yerlikaya’ya, Sanayi ve Teknoloji için Fatih Kacır’a, Gençlik ve Spor için Osman Aşkın Bak’a bu akşam telefon gittiği belirtiliyor.

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, göreve devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.