Gelinim Mutfakta ketojenik ekmek tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta ketojenik ekmek tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin öğle saatlerinde yayınlanan lezzet yarışması Gelinim Mutfakta'da günün yemeği belli oldu. Ancak bugün yapılacak olan bir ana ya da ara yemek değil. Gelinler bugün ketojenik ekmek yapacak. Peki ketojenik ekmek nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Dünyayı sarsan koronavirü salgını sebebiyle kendisini karantina altına alan milyonlarca kişi evde ekmek yapımı ile ilgili birçok bilgi öğrendi ve uyguladı. Sosyal medyada da çok sayıda paylaşım yapıldı. Günceli yakalamak ve gündeme dair bir yemeği izleyicilerine sunan Gelinim Mutfakta'nın 9 Nisan Perşembe günü yayınlanacak 499. bölümünde gelinler ketojenik ekmek yapacak. Peki ketojenik ekmek nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.
 


Ketojenik ekmek malzemeleri

  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Yarım su bardağı
  • 125 gram Deniz Tuzu
  • 1 çay kaşığı, 4 gram
  • Kabartma Tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı, 3 gram
  • Yumurta
  • 6 adet, 300 gram
  • Hindistan Cevizi Unu


ketojenik ekmek


Ketojenik ekmek tarifi

  • Fırınınızı önceden 175 derecede ısıtın.
  • Kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, daha sonra ıslak malzemeler eklenir ve hepsi güzelce karıştırılır.
  • Karıştırılan ekmek harcı ekmek kalıbına dökülür . Burada dikkat etmeniz gereken şey kabınızın 2/3'sinin dolu olması ve tabanının yağlanmasıdır. (Malzeme listesinde eklemiş olduğumuz 125 ml hindistan cevizi yağını harç için kullanınız, tepsiyi yağlamak için 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı yeterli olacaktır.)
  • Ekmek harcını fırına yerleştirin ve 40-50 dakika arasında pişirin, bu süreçte kürdan yardımıyla pişip pişmediğini öğrenebilirsiniz.

* Yüzdelik günlük değerler, günlük 2000 kalorilik bir diyeti baz alarak hesaplanmıştır. Bu değerler sizin günlük kalori ihtiyacınıza göre daha fazla veya daha az olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.