Gelinim Mutfakta balaban kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 15 Mart Pazartesi

Gelinim Mutfakta balaban kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 15 Mart Pazartesi
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'nın yeni bir haftası daha başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların hünerlerini sergilediği programda haftanın ilk gün yemeği de belli oldu. Bugün gelinler balaban kebabı hazırlanacak. İzleyiciler de araştırmalarına hız verdi. Gelinim Mutfakta balaban kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta yepyeni haftasıyla ekranlardaki yerini alıyor. Çok sevilen ve lezzet dolu bölümleri ile her gün seyredenleri eğlendiren programda bugünün yemekleri de belli oldu. Buna göre balaban kebabı pilavı hazırlanarak birincilik mücadelesi verilecek. Ardından alınacak puanlara göre çeyrek altının sahibi açıklanacak. Gelinim Mutfakta balaban kebabo pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.


Balaban kebabı malzemeleri


Köfte için:

  • 500 gramdana kıyma

  • 1 çay bardağıbayat ekmek içi (ince çekilmiş)

  • 1,5 çay kaşığıtuz

  • 1,5 çay kaşığıkarabiber

  • 2 adetsoğan(orta boy, küçük küpler halinde doğranmış)


Domates sosu için:

  • 2 yemek kaşığıdomates salçası

  • 1/2 yemek kaşığıtereyağ

  • 1 çay kaşığıtoz şeker

  • 1/2 çay kaşığıtuz

  • 1/2 su bardağısu


Üzeri için:

  • 1 su bardağıyoğurt (çırpılmış)

  • 4 yemek kaşığıtereyağ(eritilmiş)

  • 2 adettırnak pide(küp doğranmış)

  • 1 su bardağıet suyu(pidelerin üzerine dökmek için)

  • 2 adetbiber

  • 1 adetdomates(halka kesilmiş)

Balaban kebabı yapılışı

  1. Geniş bir kasede kıyma, bayat ekmek kırıntıları ve ince doğranmış kuru soğanları, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun.

  2. Ceviz büyüklüğünde yassı yuvarlak köfteler yapın ve kızgın döküm tavada kızartın.

  3. Biber ve domatesleri de köfteleri pişirdiğiniz tavada dışı közlenmiş görüntü alıncaya kadar pişirin.

  4. Domates sosu için, tereyağını bir tavada eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

  5. Küp doğranmış tırnak pideleri servis edeceğiniz tabağa alın.

  6. Üzerine önceden ısıtılmış et suyunu dökün.

  7. Çırpılmış yoğurdu, ardından domates sosunu pidelerin üzerine dökün.

  8. Köfteleri üzerine yerleştirin. Biber ve domatesleri de tabağa ekledikten sonra kızmış tereyağını tüm köftelerin üzerine gezdirin ve servis edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.