Gelinim Mutfakta balkabaklı pasta tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 2 Nisan Cuma

Gelinim Mutfakta balkabaklı pasta tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 2 Nisan Cuma
Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Programın hafta finalinde bugün gelinler tatlı hazırlayarak birincilik mücadelesi verecek. Ekibin seçimi ise balkabaklı pasta oldu. Elenme üzüntüsü ve birincilik sevincini yaşanacağı günde herkes en iyisini ortaya koyarak bileziklere ulaşmak amacında. Gelinim Mutfakta balkabaklı pasta tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla ekranlara gelen Gelinim Mutfakta'da yeni bir haftanın daha sonuna gelindi. Pazartesiden bu yana devam eden haftada artık son kez kendilerinden istenen tarif için mutfağa girecek olan gelinler çeyrek altını kazanabilmek ve haftayı da birincilikle tamamlayıp beş bileziği koluna takabillmek adına mücadele verecek. Tamamı çekişme dolu ve bir o kadar da eğlenceli günde ise haftaya nokta koyacak tatlı balkabaklı pasta kadayıfı olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta balkabaklı pasta tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Balkabaklı pasta malzemeleri

1 KG TEMİZLENİP DOĞRANMIŞ BAL KABAĞI
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1.5 SU BARDAĞI SU


MUHALLEBİSİ İÇİN
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA (MISIR YADA PATATES NİŞASTASI)
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 TANE YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 LT SÜT

TABANI İÇİN:
1.5 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ
100 GR FINDIK
100 GR ERİTİLMİŞ TEREYAĞI


 


Balkabaklı pasta yapılışı

Bal kabaklarını pişirerek işe başlıyoruz. Uygun bir tencereye bal kabaklarını, şekeri ve suyu alın. Kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Ardından bir ezici yada blender yardımıyla ezin. Bir kabın içine alıp soğumaya bırakın.

Taban için bisküvilerle fındıkları robottan geçirin. Üzerine eritilmiş ve soğumuş tereyağını döküp karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına eşit bir kalınlıkta dağıtın. Elinizle sıkı sıkı bastırın. Dinlenmesi için buzluğa kaldırın.

Şimdi muhallebiyi pişirebilirsiniz. Tencereye un, nişasta ve şekeri alın. Sütün bir kısmını ekleyip bir tel yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpın. Yumurtayı ekleyin onu da iyice karışana kadar çırpın. Kalan sütü de ekleyip sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirmeye başlayın. Katılaşmaya başlayınca vanilyasını ekleyin. Göz göz olup kaynayınca ateşten alın.

Sıra geldi katmanları birleştirmeye. Buzluktan tabanı çıkarın. Üzerine 2-3 kaşık bal kabağı püresi ekleyip her yerine gelecek şekilde yayın. Muhallebiyi ekleyip üzerini düzleyin. Muhallebinin kabuk tutması ve biraz katılaşması için 1 saat oda sıcaklığında 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. İyice soğuyunca kalan bal kabağını üzerine ekleyin. Bir spatula yardımıyla iyice düzleyin. Tercihen 1 gece ama vakit yoksa 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.