Gelinim Mutfakta Boşnak mantısı ve şile paprika tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 24 Mart Çarşamba

Gelinim Mutfakta Boşnak mantısı ve şile paprika tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 24 Mart Çarşamba
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Hafta ortasında devam eden maratonda bugünün yemekleri belli oldu. Yarışmacılar Boşnak mantısı ve şile paprika için mutfağa girecek. Ev hanımları da araştırmalarına başladı ve lezzetleri sofralarına taşımak istiyor. Gelinim Mutfakta Boşnak mantısı ve şile paprika tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyirler dileriz.

Seda Sayan'un sumumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın ortası heyecanı yaşanıyor. Her geçen an daha da fazla finale doğru giden maratonuyla nefes kesen altın mücadelesi izleyicileri de ekran karşısına kilitleyecek. Yarışmacılar ise kendilerine verilen sürede bugün yapacakları yemek için hazır. Kayınvalideler de puanlamada. Günün yemekleri ise Boşnak mantısı ve şile paprika oldu. Ev hanımları da sofralarına taşımak istedikleri bu iki lezzet için araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta Boşnak mantısı ve şile paprika tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyirler dileriz.


Boşnak mantısı malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
Tuz

Kıymalı Harç için Malzemeler
400 gr. kıyma
1 küçük boy soğan – ince yemeklik doğranmış
Tuz
Karabiber

Hamuru Açmak için Malzemeler
100 gr. tereyağı
4 – 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için Malzemeler
Yoğurt
Tereyağı
Pul biber


Boşnak mantısı yapılışı

Hamuru için;
Ununuzu bir karıştırma kabına alın.
Ortasını havuz yapın ve içerisine su ekleyin.
Kenarlarından tuz ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırın.
Hamurunuz hafif toplanınca tezgaha alın ve yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına geri alın ve 30 dakika dinlendirin.


İç harcı için;
Ayrı bir karıştırma kabında kıyma, ince yemeklik doğradığınız soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.


Birleştirmek için;
Dinlendirdiğiniz hamuru 10 parçaya (75 gr.) bölün ve her parçayı elinizde yuvarlayın.
Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde hafif unlayarak açın.
Açtığınız bezelerin aralarına erimiş tereyağı sürüp 5 kat olacak şekilde hamurları üst üste koyun.
Hamurunuzu bir merdane yardımıyla açın.
Ardından elinizle çeke çeke hamurunuzu büyütün.
Açtığınız hamuru 5 cm genişliğinde şeritler olacak şekilde ayarlayın.
İçerisine kıymalı harçtan uzunlamasına yayın ve kendi etrafında iki tur döndürüp, 3 parmak genişliğinde kesin.
Kestiğiniz hamuru ikiye katlayıp altlarından birleştirin ve tereyağıyla yağladığınız fırın kabınıza dizin.
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın kabınıza dizin.
Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine kalan yağdan sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin, altını kapatın ve pul biber ekleyip karıştırın.
Mantınızı tabaklara alın ve üzerine yoğurt, biberli yağ gezdirerek servis edin.


şile paprika


Şile paprika malzemeleri

1 kilo tatlı köy biberi ya da çarliston
1 Su bardağı kırıklı ve yarım yağlı beyaz peynir
1 kahve fincanı zeytinyağı


 

Şile paprika yapılışı

Köy biberlerini kor ateşte közleyin.
Közlenmiş biberlerinizin kabuklarını güzelce soyun.
Orta büyüklükte bir sahana, uçları sahanın ortasında birleşecek şekilde yan yana sıkıca dizin.
Biberlerinizin üzerine önce peynirlerinizi her yanına gelecek şekilde serpiştirin.
Zeytinyağını da gezdirip kapağını kapatın.
Kısık ateşte peynirler eriyene kadar pişirin. Ardından servise alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.