Gelinim Mutfakta bulgur köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 5 Mayıs Çarşamba

Gelinim Mutfakta bulgur köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 5 Mayıs Çarşamba
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü günü başlıyor. Pazartesiden bu yana devam eden rekabette gelinler yine ellerinden gelenin en iyisini yapmak adına mutfaklarının başına geçecek. Ardından kıyasıya mücadele için kollar sıvanacak. Bugünün yemeği bulgur köftesi olarak belirlendi. Ev hanımları da araştırmalarını sıklaştırdı. Gelinim Mutfakta bulgur köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da kıyasıya bir gün daha başlıyor. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin üçüncü gününde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altını kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. Bu kritik günde gelinler bulgur köftesi hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Günün yemeği hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta bulgur köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyiler dileriz.


 

Gelinim Mutfakta zeytinyağlı kereviz malzemeleri

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sosu için:

  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • İsteğe göre biberiye
  • Sıvı yağ
  • Maydanoz


 

Gelinim Mutfakta bulgur köftesi yapılışı

  1. İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve bulgurun şişmesi için üzerini streç film ile kapatıp bekleyin.
  2. Yumurta akını, sıvı yağı, un ve salçayı yoğurma kabına alarak suyu çekip yumuşayan bulgurlarıda ekleyin.
  3. Son olarak baharat ve tuzu katıp güzelce yoğurun.
  4. Yoğurma aşamasında elinizi suya batırarak köftenin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
  5. Hazır olan köfteden küçük toplar oluşturarak serçe parmağınızı ile ortasına batırın.
  6. Şekillendirme aşamasında da elinizi su ile ıslattığınızda çok daha rahat şekil verdiğinizi göreceksiniz.
  7. Kaynamakta olan suya tuz koyarak köfteleri içine bırakın.
  8. Köfteler yüzeye çıktığında pişmiş demektir.
  9. Kevgir yardımı ile köfteleri ezmeden sudan alarak servis tabağına koyun.
  10. Rendelenmiş domatese iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavurun.
  11. İnce dilimlenmiş sarımsağı, birkaç biberiye yaprağı, tuz ve dilediğiniz baharatları da ilave edin ve domates suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  12. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu sosa ilave edin ve köftelerin üzerine dökerek köfteleri ezmeden karıştırın.

Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.