Gelinim Mutfakta Bursa usulü köfteli pide malzemeleri, tarifi ve yapılışı - 5 Nisan Pazartesi

Gelinim Mutfakta Bursa usulü köfteli pide malzemeleri, tarifi ve yapılışı - 5 Nisan Pazartesi
Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kozlarını paylaşacağı programda haftanın ilk yemeği de belli oldu. Buna göre gelinler Bursa usulü pideli köfte ile birincilik mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta Bursa usulü köfteli pide malzemeleri, tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta yepyeni günü ile ekranlardaki yerini alıyor. Çok sevilen ve lezzet dolu bölümleri ile her gün seyredenleri eğlendiren programda bugünün yemekleri de belli oldu. Buna göre Bursa usulü köfteli pide hazırlanarak birincilik mücadelesi verilecek. Ardından alınacak puanlara göre çeyrek altının sahibi açıklanacak. Gelinim Mutfakta Bursa usulü köfteli pide tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır. Afiyet olsun.


 

Bursa usulü köfteli pide malzemeleri

Köfte için;

  • 500 g orta yağlı kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet yumurta,
  • 3 yemek kaşığı galeta unu,
  • 1/2 çay kaşığı karabiber,
  • 1/2 çay kaşığı kimyon,
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz,
  • Tuz.

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 çay bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz.

Ayrıca;

  • 2 adet tırnak pide veya bazlama,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı,
  • Yoğurt.

köfteli pide

 


Bursa usulü köfteli pide yapılışı

Bursa'nın meşhur pideli köftesiyle birlikteyiz bugün. Bildiğiniz düz kuru köfteyi birkaç küçük dokunuşla bambaşka bir boyuta taşıyan bir tarif pideli köfte. Kebapçı usulü pide, her an her evde bulunabilecek bir malzeme değil malum. Ama güzel bir alternatifi var; bazlama. Ben ekşi mayalı bazlama ile yapıyorum. Evde kendi yaptığınız ya da satın aldığınız herhangi bir bazlama kullanabilirsiniz. O da yoksa ekmek kullanabilirsiniz.

Ben bu tür üzerine salça sos, tereyağı vs. gezdirilen pideli tariflerde ben pidenin üzerine yanmış tereyağı gezdirilmesini çok seviyorum. Yanmış tereyağına ekmek banıp da yiyebilirim sanırım:) Ekmeğin salçalı sosla ıslanmasından çok hoşlanmıyorum. O yüzden ekmekleri ıslatmadan servis etmeyi tercih ediyorum. Ama siz böyle pideler sosu güzelce emsin, ıslansın seviyorsanız salçalı sosun su miktarını artırıp sadece ekmeklerin veya köftelerle birlikte ekmeklerin üzerine bolca gezdirebilirsiniz.

Köfteyle ilgili bir açıklama ya da püf noktası paylaşma gereği duymuyorum ama köfte yapımıyla ilgili bir sıkıntınız varsa kuru köfte videosuna göz atabilirsiniz.

Afiyetle kalın...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.