Gelinim Mutfakta fatih sarması tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta fatih sarması tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'nın bir haftası daha sona eriyor. Pazartesiden bu yana devam eden rekabette artık son kez ocaklarının başına geçecek gelinler tatlı hazırlayarak birincilik adına mücadele verecek. Haftanın tatlısı ise fatih sarması oldu. Ev hanımları da araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfakta fatih sarması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Kanal D'de yayınlanan bölümleriyle izleyenleri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta yepyeni haftasını da sona erdiriyor. Beş gündür süren mücadelede bugün beş altın bileziğin sahibi de belli olacak. Gelinler son kez mutfaktaki hünerlerini sergileyerek puanlarını alacak. Kayınvalideler de verecekleri puanlarla haftanın kaderini belirleyecek. Bugünün tatlısı da fatih sarması oldu. Ev hanımları da araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfakta fatih sarması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Fatih sarması malzemeleri

Keki İçin;

  • 4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu da olur, yine aynı miktar koyun)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Arası İçin;

  • 1 küçük kase çok ince dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 5 yemek kaşığı bal

Şerbeti İçin;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu veya nohut kadar limon tuzu

Üzerini Süslemek İçin;

  • 1 küçük kase kelebek ceviz
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın


Fatih sarması yapılışı

  1. Keki için; önce yumurta ile şekeri iyice çırpın.
  2. Yağı ekleyin ve tekrar çırpın.
  3. Unu azar azar ekleyerek çırpın.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine birazcık sıvı yağ dökün ve kağıt peçete ile kağıdın her yerini yağlayın.
  5. Hazırladığımız malzemeyi, gezdirerek dökün.
  6. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 15-20 dk pişirin.
  7. Kek pişerken, şerbeti 20 dk kaynatın ve soğutun.
  8. Fırından çıkan keki 5 dk soğumaya bırakın ve sonra üzerine yemek kaşığı yardımıyla soğuk şerbeti çok az gezdirerek dökün.
  9. Biraz da bal gezdirerek dökün.
  10. Sonra cevizi ve tarçını her yerine serpin.
  11. Yağlı kağıdı açarak, keki rulo yaparak sarın.
  12. Üzerine, kalan şerbeti gezdirerek dökün.
  13. Buzdolabında 15 dk bekletin ve süslemek için olan malzemelerle, arzunuza göre süsleyin.
  14. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.