Gelinim Mutfakta ıspanaklı vetrika tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta ıspanaklı vetrika tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D ekranlarının sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da adım adım hafta finaline doğru gidiliyor. Bugün dördüncü bölümü ile yayınlanacak olan programda gelinler ıspanaklı vetrika hazırlayacak. Ev hanımları da araştırmalarına başladı. Gelinim Mutfakta ıspanaklı vetrika tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. İyi seyirler dileriz. Afiyet olsun.

Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olarak yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha ekranlara geliyor. Birbirinden iddialı gelinlerin yemeklerini hazırlayacakları ve kayınvalideleirn de puanlayacakları lezzet belli oldu. Haftanın dördüncü bölümünde yarışmacılar ıspanaklı vetrika hazırlayarak puanlarını alacak. Ardından da günün birincisi belirlenecek. Gelinim Mutfakta ıspanaklı vetrika tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Ispanaklı vetrika malzemeleri

Hamuru İçin:
300 gram tereyağı
600 gram un
1,5 su bardağı su
5 adet yumurta


Kıymalı Harç İçin:
1 adet kuru soğan
150 gram dana kıyma
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ


Peynirli Harç İçin:
1 su bardağı lor peyniri


 

Ispanaklı vetrika yapılışı

Öncelikle kıymalı harcı hazırlayarak başlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Üzerine kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından ince ince doğradığınız soğanları da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. En son tuz ve karabiber ile tatlandırıp kıymalı harcınızı ocaktan alın. Hamurunu hazırlamak için ise tereyağını bir tencerede eritin. Eriyen tereyağın üzerine unu ilave edip yaklaşık 4 dakika kavurun. Kavrulan una suyu azar azar ekleyip yedirin. Hamurunuz toparlandığında ocaktan alın. Ardından yumurtaları tek tek ekleyerek hamura güzelce yedirin. Hamurunuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayıp tepsiye dizin. Tepsideki yuvarlak hamurun üzerine parmağınızla batırarak küçük yuvarlaklar açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra yuvarlak hamurların bazılarına kıymalı harç bazılarına da lor peynirini doldurun. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.