Gelinim Mutfakta kabak sarması tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta kabak sarması tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da ikinci gün heyecanı yaşanıyor. Birbirinden renkli ve iddialı yarışmacıların kozlarını paylaştığı zorlu maratonda gelinlerin hazırlayacağı yemek de belli oldu. Buna göre yarışmacılar kabak sarması ile çeyrek altın mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta kabak sarması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın hafta içi günlerinde yayınlanan programlarından biri haline gelen ve 700 bölüme doğru giden Gelinim Mutfakta, ikinci gün heyecanıyla izleyicilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların, gelinlerin ve kayınvalidelerin kozlarını paylaşarak çeyrek altın mücadelesine gireceği günde hazırlanacak yemek de belli oldu. Yayınlanan fragmanda yarışmacılar kabak sarma hazırlayarak gün birinciliğini kazanmaya çalışacak. Gelinim Mutfakta kabak sarması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyirler dileriz.



Gelinim Mutfakta kabak sarması malzemeleri

  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
  • 5 adet çekirdeksiz kabak
  • Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon ve tuz

Üzeri İçin;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar su
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek İçin;

  • Yoğurt ve dereotu

kabak sarması

 

Gelinim Mutfakta kabak sarması yapılışı

Kase içerisine bulgur ve sıcak su koyup bir kenarda bekletin. Kabakları salatalık soyacakları ile dilimleyin. İnce bütün dilimler şeklinde olacak. Bulgurlar suyu çektikten sonra üzerine kıyma, doğranmış soğan, tereyağı, sıvıyağ, domates ve biber salçası, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber ve tuz ilave ederek eliniz ile iç harcını karıştırmaya başlayın. Dilerseniz içerisine diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. İnce dilimlediğiniz kabakların içerisine hazırladığınız iç harçtan koyun ve ardından kabağı rulo şeklinde sarın. Patatesi dilim şeklinde doğrayıp tencerenin taban kısmına yerleştirin. Ardından üzerine kabak sarmalarını dizin. Üzeri için salça ve suyu karıştırın. Kabakların üzerine tuz ve tereyağı koyup salçalı suyu dökün. Daha sonra kabakların üzerine tabağı ters olacak şekilde kapatıp kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alarak pişirin. Dolmanız piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine yoğurt döküp dereotu koyun. Servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.