Gelinim Mutfakta kahveli mantı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 20 Mayıs Perşembe

Gelinim Mutfakta kahveli mantı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 20 Mayıs Perşembe
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin mücadelesinde adım adım finale doğru gidiliyor. Bugünün yemeği ise kahveli mantı oldu. Bazı vatandaşların belki de ilk defa duyduğu bu lezzet için araştırmalar başladı. Gelinim Mutfakta kahveli mantı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da kıyasıya bir gün daha başlıyor. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin dördüncü ününde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altını kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. Bu kritik günde gelinler kahveli mantı hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Günün yemeği hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta kahveli mantı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyiler dileriz.


 

Gelinim Mutfakta kahveli mantı malzemeleri

3 Su B. Un
1 Su B. İrmik
2 Yumurta
1 Çorba K. Türk Kahvesi
Tuz
Zeytinyağı

İç Harcı İçin:
100 Gr. Kıyma
1 Soğan
Tuz
Karabiber

Sosu İçin:
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
5 Dal Taze Nane
Zeytinyağı
Pul Biber

Gelinim Mutfakta kahveli mantı yapılışı

Karıştırma kabımızın içerisine unu,türk kahvesini ve irmiği döküp harmanlıyoruz.Üzerine yumurtaları, zeytinyağı ve tuzu ilave ediyoruz. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamurumuzu 3-4 dakika dinlendiriyoruz.

İç harcı için: Karıştırma kabımıza kıymayı koyuyoruz. İçerisine rendelenen soğan, sarımsak ve karabiber ilave edip yoğuruyoruz. Hamuru un serperek açıyoruz.

Açtığımız hamuru küçük kareler olacak şekilde kesiyoruz. Hamurlarımızın içerisine kıymayı koyup mantı şeklinde kapatıyoruz.

Sosu için: Karıştırma kabına yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, naneyi, zeytinyağı ve pul biberi ilave edip karıştırıyoruz. Mantılarımızı sıcak suyun içerisine alıp pişiriyoruz.

Pişen mantıları ocaktan alıp süzüyoruz. Mantıları servis tabağına alıp üzerine sosunu döküp servis ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.