Gelinim Mutfakta kaşarlı karnabahar köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün yepyeni bir gün daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Gelinlerin dün başlayan haftada ikinci kez mutfağa girecekleri bölümün yemeği de belli oldu. Buna göre kaşarlı karnabahar köftesi hazırlanacak. Gelinim Mutfakta kaşarlı karnabahar köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Medya 06.04.2021, 07:48 Burak ZİHNİ

Seda Sayan'ın sunumu ile televizyon ekranlarında lezzet yolculuğuna devam eden ve izleyenleri eğlendiren Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha başlıyor. Dün haftanın ilk bölümü ile yayınlanan programda bugün de heyecan zirve yapacak. Gelinler kendilerine verilen malzemeler ve süre ile en iyisini ortaya koymaya çalışacak. Kayınvalideler ve Sayan da puanlarıyla günün karnesini ortaya çıkaracak. Bugünün lezzeti ise kaşarlı karnabahar köftesi oldu. Ev hanımları da araştırarak kendi sofralarına taşımak istiyor. Gelinim Mutfakta kaşarlı karnabahar köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Kaşarlı karnabahar köftesi malzemeleri

  • Yarım karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1-1,5 su bardağı galeta unu
  • Bir tutam maydanoz
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Bir fiske tuz
  • Pul biber, kekik gibi baharatlar (damak tadınıza göre)

İçi İçin;

  • Parça parça kesilmiş kaşar peyniri

Kaşarlı karnabahar köftesi
 

Kaşarlı karnabahar köftesi yapılışı

  • Öncelikle karnabaharı yıkayıp, parçalar haline ayırıp çok az bir suda ocakta haşlayalım.
  • Haşlanan karnabaharımızı süzüp, suyunu iyice giderdikten sonra elinizle veya ezme aletinizle fazla hamur olmayacak şekilde ezelim.
  • Malzemeler listesine eklemedim ama çok az bir bayat ekmeğim vardı ben içine onu da attım ziyan olmasın diye
  • Ardından maydanozu, yeşil soğanı, baharatlarınızı ve galeta ununuzu döküp, elinizle yoğurun. Köfte harcımız eğer cıvık olmuşsa, galeta ununu biraz daha arttırabilirsiniz.
  • Harcınızdan aldığınız parçaların arasına kesilmiş kaşar peynirinizden yerleştirip, köfte haline getirelim.
  • Bütün harcı köfte yapınca bolca yağda kızartıp, havlu peçetede yağını çektirelim.
Yorumlar (0)