Gelinim Mutfakta kıymalı rulo patates tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta kıymalı rulo patates tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Gelinim Mutfakta'nın 15 Nisan Çarşamba günü yayınlanacak olan yeni bölümünde gelinler bir kez daha kollarını sıvayacak ve ocaklarını çalıştırmaya başlayacak. Bugün Fatih Ürek kıymalı rulo patatesi istedi. Peki Gelinim Mutfakta kıymalı rulo patates nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Hafta içi her gün yayınlanan bölümleri ile mutfakları zenginleştiren, renklendiren ve tatlandıran Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü de dopdolu. Yarışmacı gelin ve kayınvalideler kadar günün en çok araştırılan konularından biri de yemekler. Gelinim Mutfakta'nın yemekleri birçok ev kadınına rehberlik ediyor ve sofralarına koyabilmeleri adına yardımcı oluyor. Günün yemeği de belli oldu. Bugün gelinler kıymalı rulo patates yapacak. Peki Gelinim Mutfakta kıymalı rulo patates nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.
 

Kıymalı rulo patates malzemeleri


4 adet haşlanmış patates
4 yumurta
2 yemek kaşığı un
Pulbiber
Karabiber
Kimyon
Tuz

Kıymalı rulo patates iç harcı
500 gr dana kıyma
3 adet sivribiber
2 adet kuru soğan
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon

Kıymalı rulo patates üzeri
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri


Kıymalı rulo patates nasıl yapılır?

Haşladığınız patatesleri ezin ve üzerine un, yumurta, pulbiber, karabiber, kimyon, tuz ekleyip kaşık yardımıyla ezerek karıştırın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp patates harcını yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 6-7 dk pişirin. İç harcı İçin; sıvıyağ eklediğiniz tavanızda sırasıyla küp küp doğradığımız soğanları, yeşil biberleri, kıymayı, domates salçası, tuz, karabiber, kimyon ekleyip kavurun. Fırından çıkardığınız patatesli hamurun üzerine kıymalı harcı yayın ve kaşar peynirini serpin. Rulo şeklinde sarın. Üzerine kalan rendelenmiş kaşarı serpin ve tekrar fırına verin. Dilimleyip servis edebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.