Gelinim Mutfakta kömbe tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 17 Mart Çarşamba

Gelinim Mutfakta kömbe tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 17 Mart Çarşamba
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. 17 Mart 2021 Çarşamba günü yayınlanacak olan 663. bölümde izleyicilerin karşısına çıkacak olan gelinler kömbe yaparak birincilik mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta kömbe tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde bulunuyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta yepyeni günü ile ekranlardaki yerini alıyor. Çok sevilen ve lezzet dolu bölümleri ile her gün seyredenleri eğlendiren programda bugünün yemekleri de belli oldu. Buna göre kuru erikli sulu kömbe hazırlanarak birincilik mücadelesi verilecek. Ardından alınacak puanlara göre çeyrek altının sahibi açıklanacak. Gelinim Mutfakta kömbe tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Kömbe malzemeleri

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya (yaş maya da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 bardak un
  • Su (hamurun içerisine azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edeceğiz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • İç harcı:

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Üzeri için:

  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı
  • Hamurun arasına sürmek için:

Kömbe yapılışı

  1. Yoğurma kabımızın içerisine; maya, tuz süt ekleyerek karıştırıyoruz.
  2. Unu da ekleyip azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra yoğurma kabını sıvı yağ ile yağlıyoruz ve tekrar hamuru kabın içine alıyoruz.
  4. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamurumuzu 2’ye bölüyoruz.
  6. Tepsimizin şekline göre açıyoruz ve hamurun üzerine oda sıcaklığındaki tereyağından sürüyoruz.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine hamurun birini serdikten sonra,peynirli iç harcımızı yayıyoruz.
  8. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp yağlayıp üzerine kapatıyoruz.
  9. En üstüne yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 200 derecede fırına gönderiyoruz.
  10. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.