Gelinim Mutfakta mantarlı tavuk sarma tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 6 Mayıs Perşembe

Gelinim Mutfakta mantarlı tavuk sarma tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 6 Mayıs Perşembe
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'nın yeni bir bölümü dah ekranlara geliyor. Birbirinden iddialı ve renkli yarışmacıların kıyasıya mücadelesinde gözler günün yemeğine çevrildi. Final öncesindeki son çeyrek altın mücadelesinde mantarlı tavuk sarma hazırlanacak. Ev hanımları da sofralarına taşımak istedikleri bu lezzet için araştırmalara başladı. Peki, Gelinim Mutfakta mantarlı tavuk sarma tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da kıyasıya bir gün daha başlıyor. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin dördüncü gününde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altını kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. Bu kritik günde gelinler mantarlı tavuk sarma hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Günün yemeği hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta mantarlı tavuk sarma tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyiler dileriz.


 

Gelinim Mutfakta mantarlı tavuk sarma malzemeleri

  • 5 adet ince kesim tavuk göğsü
  • Tavuk marinesi için:

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Karabiber, tuz ve kırmızı toz biber
  • İçi harcı için:

  • 7-8 adet mantar
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 adet kapya biberi
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik
  • Yeterince kaşar peyniri
  • Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 silme yemek kaşığı kaşık un
  • 1 bardak ılık su


mantarlı tavuk sarma


 

Gelinim Mutfakta bulgur köftesi yapılışı

  1. Soğanı çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Mantarları ince ince doğrayın.
  2. Sivri biber ve kapya biberi ince doğrayın. Soğan ve sarımsağı sıvı yağında soteleyin.
  3. Mantarları ekleyip birkaç dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene kavurun.
  4. Pişmeye yakın tuzu ve baharatarı ilave edin. Ocaktan alın.
  5. Tavuk göğsünü çok ince dilim halinde kesin veya kasaptan rica edin. Et dövücüsü veya bardakla ile inceltin.
  6. Her tarafını sıvı yağ ve bahartalara ovun.Tavukları tezgahın üzerine alın ve mantarlı karşımdan 1 yemek kaşığı kadar üzerine koyun.
  7. Kaşar yerleştirip rulo şeklinde sarıp kürdanla birkaç yerinden sabitleyin. Kalan tavukları da aynı şekilde hazırlayın.
  8. Sonra kızgın yağda rengi dönene kadar kızartın. Ardından tavuk ruloları fırın kabına yerleştirin.
  9. Sosu için salçayı 1 bardak ılık suda inceltin. Tereyağını unla kavurup salçalı suyu ilave edin.
  10. Sürekli karıştırarak kıvamlı bir sos elde edin. İçine isterseniz az tuz ve kekik ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
  11. Tavuk rulonun üzerine paylaştırın. 25-30 dk fırına verip üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 

Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.