Gelinim Mutfakta - Palamut Pilaki nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta - Palamut Pilaki nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri
Şov dünyasının en önemli isimlerinden Fatih Ürek'in sunduğu Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün palamut pilaki vardı. İzleyicilerin ilgisini çeken bu yemek hemen araştırılmaya başlandı. Peki palamut pilaki nasıl yapılır ve tarifi nedir? İşte malzemeleri...

Televizyon ekranlarının gündüz kuşağındaki en eğlenceli yarışması Gelinim Mutfakta bugün de güzel bir yemekle karşımıza çıktı. Yeni bölümün dikkat çeken yemeği palamut pilaki oldu. Daha önce duymayanlar, öğrenmek isteyenler ve yemek arzusunda olanlar hemen 'Palamut pilaki nasıl yapılır?' ve 'Palamut pilaki malzemeleri' yazarak araştırmaya başladı. Sizler için derlediğimiz haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz.
 

Palamut pilaki malzemeleri

6 yemek kaşığı Zeytinyağı

3 adet soğan

5 diş sarımsak

3 adet havuç

3 adet domates

3 adet orta boy patates

1 adet kök kereviz

3 defne yaprağı

2 tatlı kaşığı toz kimyon

2 tatlı kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

5- 6 dal maydanoz

3 – 5 bardak su

2 adet takoz kesilmiş palamut

2 adet limon

palamut pilaki


Palamut pilaki nasıl yapılır?

Havuçları, patatesleri, kerevizin kökünü küp küp kesin ve limonlu suda bekletin.

Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın.

Takoz palamutları tuzlu suda bekletin.

Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Önce soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar çevirin.

Daha sonra havucu ekleyip biraz döndürün. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu bırakıp karışım hafif suyunu çekmeye başlarken patates ve kerevizleri ekleyin karıştırın.

Defne yapraklarını, toz kimyon, şeker,tuz ve karabiber ile baharatlandırın. İyice karıştırın.

Defne yapraklarını çıkartın, karışımın yarısı kadarını bir fırın kabına yayın takoz palamut dilimlerini karışımın üzerine dizin. Tenceredeki karışımın kalanını da kenarlarına yayın.

Palamutların üzerlerini birer dilim limon ile örtün. Balıkların üzerine zeytinyağı gezdirin.

Islatıp sıktığınız yağlı kağıdı fırın kabının üstüne tüm karışımı iyice saracak şekilde kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis edin.

Fırından çıkınca her limonun üzerine bir tutam doğranmış maydanoz koyun…

palamut pilaki
 


Gelinim Mutfakta başvuru nasıl yapılır? Başvuru formu indir


Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasına katılmak çok kolaydır. Milyonlarca kişinin yaşadığı ve yarışmayı takip ettiği ekranlarda sizler de marifetlerinizi gösterebilir ve büyük ödül kazanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Kanal D internet sitesi üzerinden Gelinim Mutfakta Başvuru Formu sekmesine tıklamak. Ardından formu doldurarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru yapan herkes yarışmaya kabul edilecek anlamı taşımamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.