Gelinim Mutfakta Ramazan şöleni: Muhallebili Güllaç nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Ramazan şöleni: Muhallebili Güllaç nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte saati değiştirilen Gelinim Mutfakta güncel yemek tariflerine devam ediyor. Lezzet yarışmasında bugün ramazan ayının bir başka lezzeti daha yapılacak. Cuma günü bilindiği üzere tatlı hazırlanıyor ve birinci belirleniyor. Bugün ise güllaç için kollar sıvanacak. Peki Güllaç nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadelesinde bir hafta daha geride kalıyor. Gelinim Mutfakta bugün hafta finali ile karşımızda olacak. 520. kez izleyicileri ile buluşacak olan yarışmada yapılacak olan tatlı için geri sayım başladı. Bu hafta bilindiği üzere ramazan pidesi ve ramazan kebabı hazırlanmıtşı. Yarışmada bugün de ramazanın vazgeçilmezi bir tatlı var. Güllaç... Fatih Ürek gelinlerden hazırlanmasını istediği tatlı için malzeme listesi ve süreyi verdi. Peki güllaç nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.
 


Güllaç malzemeleri

Sütlü tatlılar arasında en çok sevilenlerin başında gelen güllaç kağıt tabakaların koparılmasıyla hazırlanır. Malzemeleri ise şu şekildedir;

  • 12 adet güllaç yaprağı

  • 3 litre süt

  • 3 su bardağı toz şeker

  • 1 paket vanilin

  • 2 su bardağı ceviz içi



Üzeri için:

  • 8 adet çilek

  • 8 adet taze nane yaprakları

  • 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

  • 4 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)

gelinim mutfakta güllaç

 

Güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapılışı

Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.

1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.

2 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın.

Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin.

Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.

Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.

Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.

Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın.

Taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.