Gelinim Mutfakta şambali tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 14 Mayıs Cuma

Gelinim Mutfakta şambali tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 14 Mayıs Cuma
Kanal D'nin sevilerek izlenen yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da bir hafta daha sona eriyor. Birbirinden iddialı dört takımın mücadelesinde bugün tatlı yapılacak ve ardından beş bileziğin sahibi belli olacak. Haftanın tatlısı şambali olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta şambali tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenleri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da 141. hafta sona eriyor. Renkli kayınvalideler ve iddialı gelinlerin en yüksek puanları alabilmek adına mücadele verdiği günde beş bileziğin sahibi de açıklanacak. Cuma günleri bilindiği üzere tatlı hazırlanıyor ve ardından sonuçlar beli oluyor. Haftanın tatlısı şambali olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta şambali tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Şambalıi malzemeleri

  • 3 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 4 ,5 su bardağı şeker
  • 3 ,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu


sambali
 

Şambalıi yapılışı

  • Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır.
  • Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
  • Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
  • Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
  • Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
  • Şerbeti
    Tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
  • Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
  • Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
  • 4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.
  • Ertesi gün daha lezzetli oluyor. Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.