Gelinim Mutfakta simit tiridi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta simit tiridi tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin eğlenceli lezzet programı Gelinim Mutfakta'da gelinler yeni bir günde daha hünerlerini sergileyecek. Bugün kendilerinden simit tiridi istendi. Peki 23 Ocak Perşembe günü yayınlanan Gelinim Mutfakta'da simit tiridi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Ekranların en çok izlenen yemek yarışmalarından Gelinim Mutfakta bugün Karadeniz bölgesi yemeklerinden simit tiridi ile karşımızda. Fatih Ürek'in malzeme listesini ve yapılışını açıkladıktan sonra vereceği süre içerisinde gelinler birinci olabilmek adına mücadele edecek. Diğer yandan izleyiciler de simit tiridi ile ilgili araştırmalara başladı. Gelinim Mutfakta simit tiridi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

 

Simit Tiridi (Kastamonu) Malzemeleri

1 kişi için;

  • 1,5 Kastamonu simidi (bayat)
  • 2-3 çorba kepçesi kemik suyu
  • 3 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı baharatla (kimyon, karabiber, kekik) ve tuzla kavrulmuş kıyma
  • 2 yemek kasığı eritilmiş tereyağı (dilerseniz 1 yemek kasığı salça ekleyebilirsiniz)


gelinim mutfakta simit tiridi

 

Simit Tiridi (Kastamonu) Tarifi Yapılışı

  1. Bayatlamış olan simitlerinizi önce enlemesine bıçak ile kesin, daha sonra suyu güzel çekmesi için elinizle fotoğraftaki gibi koparın.
  2. Ardından sıcak kemik suyu ile güzelce ıslatın. Fazla suyunu dökün (bu işlemi simitlerin iyice yumuşaması için gerekirse 2-3 defa tekrarlayın).
  3. Daha sonra sırası ile sarımsaklı yoğurdu, baharatlarla kavrulmuş kıymanızı ve tereyağını döküp bekletmeden servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.