Gelinim Mutfakta tavuklu patlıcanlı pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 23 Mart Salı

Gelinim Mutfakta tavuklu patlıcanlı pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 23 Mart Salı
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların hünerlerini sergilediği yarışmada yine rekabet üst düzeyde olacak. Gelinler yaptıkları yemeklerle, kayınvalideler ve Seda Sayan da puanlarıyla günün birincisini belirleyecek. Programa dair en çok merak edilenler arasında yemek geliyor ve bugünün lezzeti de belirlendi. Buna göre gelinler tavuklu patlıcanlı pilav ile yarışacak. Ev hanımları da evlerinde hazırlayarak bu tada tanıklık et

Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta yepyeni günü ile ekranlardaki yerini alıyor. Çok sevilen ve lezzet dolu bölümleri ile her gün seyredenleri eğlendiren programda bugünün yemekleri de belli oldu. Buna göre tavuklu patlıcanlı pilav hazırlanarak birincilik mücadelesi verilecek. Ardından alınacak puanlara göre çeyrek altının sahibi açıklanacak. Gelinim Mutfakta tavuklu patlıcanlı pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.



Tavuklu patlıcanlı pilav malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç

  • 1 adet patlıcan

  • 250 gram tavuk göğüs eti

  • 1 paket çam fıstığı

  • 1 çay kaşığı safran

  • 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu

  • Tuz

  • Karabiber

  • Zeytinyağı


Tavuklu patlıcanlı pilav yapılışı

  • Öncelikle tavuk eti haşlanır ve didiklenerek bir kenara alınır. Sonrasında patlıcan alacalı soyulur, küçük küçük doğranır ve acısının çıkması için tuzlu suya yatırılır. 
  • Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. İçine çam fıstığı konulur ve çevrilerek pembeleştirilir. Fıstıklar pembeleşince tencereye tuzlu sudan çıkarılmış ve hafifçe kurutulmuş patlıcanlar eklenir.
  • Patlıcanların rengi döndükten sonra didiklenmiş tavuk eti de tencereye eklenir ve 1-2 dakika hep beraber çevrilerek karıştırılır. 
  • Sonra olarak tencereye pirinçler de eklenir ve tane tane olana kadar kavrulur. Son olarak tencereye tuz, tarçın, karabiber, tavuk suyu veya su eklenir, pilav pişmeye bırakılır.
  • Pilav piştikten sonra ocaktan alınır ve bir kenarda dinlendirilir. İyice dinlenen pilav servis kaselerine alınır, servis edilir.
  • Afiyet olsun!

  •  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.