Gelinim Mutfakta Yufkada Tavuklu Pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Yufkada Tavuklu Pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin ilgiyle izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da yapılan yemekler merakla takip ediliyor. Yapılışı, tarifi ve malzemeleri öğrenilmek isteniyor. Bugünün yemeği ise yufkada tavuklu pilav oldu. Peki Gelinim Mutfakta Yufkada Tavuklu Pilav nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Binlerce ev kadınının ilgiyle izlediği Gelinim Mutfakta eğlenceli olduğu kadar da bilgilendirici bir formatla yayınlanıyor. Yapılan tartışmalar bir yana gelinlerin marifetleri de güne damgasını vuruyor. Kadınlar izlediği yarışmadaki günün yemeğini merak ediyor. Çünkü akşam kendilerine yardımcı olabilecek ya da başka bir zamanda yapabilecek alternatifler oluşturmak amacındalar. Bugün Fatih Ürek gelinlerden yufkada tavuklu pilav istedi. Ardından da araştırmalar başladı. Peki yufkada pilav nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.
 


Yufkada Tavuklu Pilav malzemeleri

Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım paket (1 paket=10 gram) instant maya
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar maden suyu

Hamuru yağlamak için:
1 çorba kaşığı tereyağı
İç malzeme için:
2 su bardağı pirinç
300 gram kemiksiz tavuk budu
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gram badem
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı kuş üzümü
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
 


Yufkada tavuklu pilav yapılışı

Öncelikle pilavın iç malzemesini hazırlayın. Bunun için ayıklanmış pirinci derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak suyla, bir tutam tuz ekleyin.1 saat suda bekletin ve süzün. Bol suyla yıkayın ve bir kenara alın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 20 dakika haşlayın. Süzdükten sonra 1 tatlı kaşığı tereyağında hafif pembeleşene kadar soteleyin. Bademi kaynar suda 15 dakika bekletin ve kabuklarını soyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek tutup, çıkarın ve içinden yarım çay bardağını yemeğin üstünü süslemek için kenara ayırın. Pirinç ve bulguru kalan tereyağında hafif rengi dönene kadar kavurun. Tavuğu haşladığınız suyu 5 su bardağına tamamlayın ve pirince katın.Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın ve 20 dakika demlenmeye bırakın. Karıştırıp, iyice soğuttuğunuz pilavın içine badem, kuş üzümü, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın.Hamur için un, maya, sirke, toz şeker ve tuzu yoğurma kabına alın. Ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar maden suyu koyup, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin. Hamuru oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde açın.Kullanacağınız fırın kabını yufkanın ortasına ters çevirin ve hafif bastırarak yuvarlak şekil elde edin. Kenarda kalan yufkaya üçer parmak aralıklarla çizikler atın ve toplam 12 adet üçgen parça oluşturun. Orta kısmı tereyağı ile yağlayın ve kenardaki kesilmiş kısımları ortaya doğru kapatın. Daha sonra yağladığınız fırın kabına yufkayı yerleştirin ve kenar kısımları kaptan sarkacak şekilde açın. Yufkanın içine pilavı koyun. Üzerine iri parçalara ayırdığınız tavuk etini yerleştirin. Kaptan sarkan hamurları pilavın üzerini örtecek biçimde kapatın. Üzerine tereyağı sürüp, bir kenara ayırdığınız bademle süsleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
 

elmalı fındıklı muhallebi

FASÜLYE EZMESİ VE ANNE KÖFTESİ

gelinim mutfakta köri soslu tavuk

beğendili krep sarma

gelinim mutfakta beyza kimdir

gelinim mutfakta kağıt helvalı magnolia

saksı kebabı

zarf böreği

Kırmızı Soğanlı Kıymalı Milföy

portakallı tavuk ve sebzeli kuskus

neslihan gökçül

kıymalı soğan dolması

zeytinyağlı yer alması

güveçte bademli köfte

gelinim mutfakta bircan ve dilek

gelinim mutfakta gözde dutçu

sevgül kıroğlu

KANAL D
Kanal D, Demirören Holding'in Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır ve 84 yerli ve 13 yabancı dizi ile, 93 yerli ve 9 yabancı dizi yayınlamış Show TV'den sonra en çok sayıda televizyon dizisi yayınlamış Türk televizyon kanalıdır. 2009 yılı itibarıyla Türkiye'de en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir.

Ayhan Şahenk ve Aydın Doğan tarafından ortak kurulmuştur. 16 Eylül 1993'te test yayınına ve 19 Aralık 1993'te normal yayına başlamıştır. Kanalın hisseleri 16 Ekim 1994 tarihinde Aydın Doğan'a emanet verildi ve kanalın logosu değişerek bugünkü hâlini almıştır. 2004 yılında, analog yayının yanı sıra sayısal yayın yapmaya da başlamıştır. Diğer tüm Avrupa ülkelerine Türkçe yayın yapan Almanya merkezli Euro D kanalın yurt dışındaki şubesidir. Kanal D, ayrıca Türkiye'de yüksek çözünürlükte (HD) yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalı olan Kanal D HD'yi yayına sokmuştur. Kanal D'de yayınlanan birçok program, bu kanaldan yüksek çözünürlükte izlenebilmektedir. Kanal D Ana Haber Bülteni'ni hafta içi Buket Aydın sunmaktadır. Spor Gündemi'ni Hafta İçi Cem Yılmaz sunmaktadır. Sihirli Annem, Yaprak Dökümü, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney, İntikam, Kavak Yelleri, Aşk-ı Memnu, Hanımın Çiftliği, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi Kanal D'nin en çok beğenilen dizileri arasında yer almıştır.

cansu şöhret fotoğrafları

KANAL D HD
Kanal D, 2 Ekim 2006'da DHDTV adıyla yüksek çözünürlüklü yayınına başlamıştır. Türkiye'nin ilk ulusal yüksek çözünürlüklü televizyon kanalıdır. Kısa bir süre yayınlarını durdurduktan sonra, 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren D-Smart platformunda Kanal D HD adıyla tekrar yayına başlamıştır.

Kanal D HD, 18 Eylül 2014 tarihine kadar sadece D-Smart'ta 22. kanal'da yayın yapmaktaydı. Fakat 18 Eylül 2014'te D-Smart'taki yayınını devam ettirerek Digiturk'te 324. kanal, Filbox'ta 21. kanala ve de Türksat 4A'da 12245 H 27500 5/6 frekansına şifresiz ve ücretsiz olarak eklenmişti. Fakat 2 Ekim 2014'te Türksat 4A uydusundaki şifresiz ve ücretsiz yayını ile Filbox'taki yayınını sonlandırmıştır. Kanal D HD, sadece D-Smart'ta 22. kanal'dan ve de Digiturk'te 324. kanaldan izlenebilmekteydi. 6 Kasım 2015 tarihinde Türksat 4A'da şifresiz ve ücretsiz olmuştur. Kanal D HD şu anda D-Smart 22. kanal, Digiturk 24. kanal, Teledünya 25. kanal, Türksat TKGS 3. kanal, Türksat 4A 12245 H 27500 5/6 frekansından, Filbox 21. kanal ve Tivibu 26. kanaldan yayın yapmaktadır. 28 Eylül 2015'te HD yazısını kaldırılmıştır.

gelinim mutfakta yağnur işçiler fotoğrafları

FATİH ÜREK
3 Nisan 1966 tarihinde Erzurum'da bir işçi ailesinin 4 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Fatih Ürek'in 3 kız kardeşi ve ablası vardır. Bir sucuk fabrikasından çalışan babası Şerafettin Ürek'in Bursa'ya taşınma kararı almasının ardından henüz 1 yaşında iken Bursa'ya giden Fatih Ürek'in çocukluk yılları Bursa'da geçti.

Genç yaşta ses sanatçısı olmaya karar veren Fatih Ürek bir süre Bursa'daki mekanlarda sahne aldıktan sonra sonra İstanbul'a taşınma kararı aldı. 1989 yılında İstanbul’a taşınan Fatih Ürek, 1993'da ilk albümü olan "Yaktı Yaktı"yı çıkardı. Bu albümde Bülent Ersoy'un "Sefam Olsun" albümünde seslendirdiği aynı isimli şarkıya yeniden yorumlamış ve büyük ses getirmiştir. İkinci albümünü 1995 yılında "Sen İki Gözümsün" adıyla çıkaran Fatih Ürek, bu albümünde pop şarkılarının yanı sırasında klasik şarkılara da yer vermiştir.

Uzun yıllar albüm çalışması yapmayan Fatih Ürek, 2008 yılında çıkardığı "Sus" adlı albümü ile müzikal çalışmalarına kaldığı yerden devam etmiştir. 2011 yılında yeni bir albüm çalışmasına daha imza atan Fatih Ürek, bu albümde seslendirdiği "Hayde" ve "Yedi Tepe" şarkıları ile büyükk beğeni toplamıştır. Sevilen sanatçı özellikle kendine has giyim tarzı ve 2008 yılında seslendirdiği "Hadi Hadi" şarkısı ile akıllarda yer edinmiştir.

2015 yılında aldığı fazla kilolar nedeni ile mide amaliyatı olan Fatih Ürek, başarılı geçen ameliyat sonrası oldukça fazla kilo vermiştir. Sevilen şarkıcı Fatih Ürek, son olarak Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan "Gelinim Mutfakta" isimli programın sunuculuğunu üstlenmektedir.

sac kavurma

gelinim mutfakta yufka kebabı

muzlu milföy nasıl yapılır

tavuklu bulgur köftesi

gelinim mutfakta kıymalı enginar

pesto soslu tavuk bonfile

çikolata soslu çaylı kek

hamursuz patlıcan lazanya

kabaklı havuçlu börek

MANTARLI RULO KÖFTE

gelinim mutfakta fındıklı bohça kadayıf

Pekmezli Lahanalı Tavuk Bonfile nasıl yapılır?

ezogelin pilavı nedir

nardanaşı

paşa böreği

milföy sarma but

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.