Gelinim Mutfakta zeytinyağlı biber dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 11 Mayıs Salı

Gelinim Mutfakta zeytinyağlı biber dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 11 Mayıs Salı
Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olarak yayınlanmayad evam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların kozlarını paylaştığı haftanın yeni bölümünde hazırlanacak yemek de belli oldu. Buna göre gelinler zeytinyağlı biber dolması ile birincilik mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta zeytinyağlı biber dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da kıyasıya bir gün daha başlıyor. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin üçüncü gününde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altını kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. Bu kritik günde gelinler zeytinyağlı biber dolması hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Günün yemeği hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta zeytinyağlı biber dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyiler dileriz.

Gelinim Mutfakta zeytinyağlı biber dolması malzemeleri

  • 1 kg dolmalık biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz


İç malzeme

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4-5 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • ½ demet maydanoz
  • 6-7 dal dereotu
  • 3-4 dal taze nane (yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nane)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Gelinim Mutfakta zeytinyağlı biber dolması yapılışı

  1. Biberleri yıkayıp sap kısımlarını alın ve içlerini oyun. Bunu elinizle yapabileceğiniz gibi bunun için satılan oyma aleti ile de yapabilirsiniz. Biberlerde bıçağın ucuyla çok minik bir kaç delik açın.

  2. Tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın. Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda sararana kadar kavurun. İyice yıkadığınız pirinci de koyun ve 3-4 dakika soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.

  3. 2 adet domatesin kabuk kısımlarından biberlere kapak olacak şekilde parçalar kesin. Ortalarında kalan bölümleri diğer domatesle birlikte rende yapın. Dilerseniz domatesten kapak yapma aşamasını atlayabilirsiniz. Bu durumda 2 adet domates rendesi yeterli olacaktır. Ben öyle yaptım.

  4. Domates püresini de pirince ilave edip bir iki kez çevirip sıcak suyu koyun, kapağını kapatın ve kısık ateşte 4-5 dakika pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

  5. Suyunu çeken pirinçlere küçük doğradığınız nane, maydanoz ve dereotunu ilave edip karıştırın ve tencerenin altını kapatın.

  6. Hazırladığınız dolma içi ılıyınca başka bir kaba alıp tencereyi boşaltın çünkü dolmaları aynı tencerede pişireceğiz. Güzelim aroma ve yağı ziyan etmeyelim.

  7. Biberlerin içine iç malzemeyi doldurun ama tıka basa değil, hafif gevşekçe.

  8. Tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde dik olarak yerleştirin.

  9. Üzerlerine biraz tuz serpip ilaveten yarım çay bardağı kadar zeytinyağını incecik dökün. 1 su bardağı sıcak suyu da tabanına dökün ve tencereyi ocağa koyun. Su kaynayana kadar orta ateşte, kaynayınca çok kısık ateşte biberler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ara ara suyunu kontrol edin. Azalmışsa azar azar sıcak su ilave edin. Sakın suyu yarısına kadar doldurup dolmaları pişirmeyin dolmalarınız lezzetli olmaz çünkü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.