Gelinim Mutfakta zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nedir

Gelinim Mutfakta zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nedir
Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının üçüncü gününde gelinler zeytinyağlı yer elması hazırladı. Peki zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Türkiye'nin en lezzetli yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta 6 Mart Çarşamba bölümüyle nefes kesti. Gelinlerden zeytinyağlı yer elması yapması istendi. Hanımlar da evlerinde akşam için hazırlıklara başladı ve bu tatlısı tarifiyle birlikte nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların yarıştığı Gelinim Mutfakta yeni günün yemeği belli oldu. Gelinler kaynanalar tarafından puanlamalar sonrasında oluşacak tablo ile günün birincisi olabilmek ve hafta finaline avantajlı girmek istiyor. Ve günün yemeği zeytinyağlı yer elması oldu. Peki zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi haberimizde yer alıyor.

Pazartesi günü Gelinim Mutfakta yarışmasında güveçte bademli köfte istenmişti. Gelinler de en iyi şekilde yemeği hazırlayabilmek adına ter dökmüştü. İşte günün yemeğine dair detaylar...

Zeytinyağlı yer elması malzemeleri
 

  • 9-10 adet yer elması
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Maydanoz
  • Yarım limon


güveçte bademli köfte

gelinim mutfakta bircan ve dilek

gelinim mutfakta gözde dutçu

sevgül kıroğlu

KANAL D
Kanal D, Demirören Holding'in Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır ve 84 yerli ve 13 yabancı dizi ile, 93 yerli ve 9 yabancı dizi yayınlamış Show TV'den sonra en çok sayıda televizyon dizisi yayınlamış Türk televizyon kanalıdır. 2009 yılı itibarıyla Türkiye'de en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir.

Ayhan Şahenk ve Aydın Doğan tarafından ortak kurulmuştur. 16 Eylül 1993'te test yayınına ve 19 Aralık 1993'te normal yayına başlamıştır. Kanalın hisseleri 16 Ekim 1994 tarihinde Aydın Doğan'a emanet verildi ve kanalın logosu değişerek bugünkü hâlini almıştır. 2004 yılında, analog yayının yanı sıra sayısal yayın yapmaya da başlamıştır. Diğer tüm Avrupa ülkelerine Türkçe yayın yapan Almanya merkezli Euro D kanalın yurt dışındaki şubesidir. Kanal D, ayrıca Türkiye'de yüksek çözünürlükte (HD) yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalı olan Kanal D HD'yi yayına sokmuştur. Kanal D'de yayınlanan birçok program, bu kanaldan yüksek çözünürlükte izlenebilmektedir. Kanal D Ana Haber Bülteni'ni hafta içi Buket Aydın sunmaktadır. Spor Gündemi'ni Hafta İçi Cem Yılmaz sunmaktadır. Sihirli Annem, Yaprak Dökümü, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney, İntikam, Kavak Yelleri, Aşk-ı Memnu, Hanımın Çiftliği, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi Kanal D'nin en çok beğenilen dizileri arasında yer almıştır.

cansu şöhret fotoğrafları

KANAL D HD
Kanal D, 1 Ekim 2006'da DHDTV adıyla yüksek çözünürlüklü yayınına başlamıştır. Türkiye'nin ilk ulusal yüksek çözünürlüklü televizyon kanalıdır. Kısa bir süre yayınlarını durdurduktan sonra, 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren D-Smart platformunda Kanal D HD adıyla tekrar yayına başlamıştır.

Kanal D HD, 18 Eylül 2014 tarihine kadar sadece D-Smart'ta 22. kanal'da yayın yapmaktaydı. Fakat 18 Eylül 2014'te D-Smart'taki yayınını devam ettirerek Digiturk'te 324. kanal, Filbox'ta 21. kanala ve de Türksat 4A'da 12245 H 27500 5/6 frekansına şifresiz ve ücretsiz olarak eklenmişti. Fakat 1 Ekim 2014'te Türksat 4A uydusundaki şifresiz ve ücretsiz yayını ile Filbox'taki yayınını sonlandırmıştır. Kanal D HD, sadece D-Smart'ta 22. kanal'dan ve de Digiturk'te 324. kanaldan izlenebilmekteydi. 6 Kasım 2015 tarihinde Türksat 4A'da şifresiz ve ücretsiz olmuştur. Kanal D HD şu anda D-Smart 22. kanal, Digiturk 24. kanal, Teledünya 25. kanal, Türksat TKGS 3. kanal, Türksat 4A 12245 H 27500 5/6 frekansından, Filbox 21. kanal ve Tivibu 26. kanaldan yayın yapmaktadır. 28 Eylül 2015'te HD yazısını kaldırılmıştır.

gelinim mutfakta yağnur işçiler fotoğrafları

FATİH ÜREK
3 Nisan 1966 tarihinde Erzurum'da bir işçi ailesinin 4 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Fatih Ürek'in 3 kız kardeşi ve ablası vardır. Bir sucuk fabrikasından çalışan babası Şerafettin Ürek'in Bursa'ya taşınma kararı almasının ardından henüz 1 yaşında iken Bursa'ya giden Fatih Ürek'in çocukluk yılları Bursa'da geçti.

Genç yaşta ses sanatçısı olmaya karar veren Fatih Ürek bir süre Bursa'daki mekanlarda sahne aldıktan sonra sonra İstanbul'a taşınma kararı aldı. 1989 yılında İstanbul’a taşınan Fatih Ürek, 1993'da ilk albümü olan "Yaktı Yaktı"yı çıkardı. Bu albümde Bülent Ersoy'un "Sefam Olsun" albümünde seslendirdiği aynı isimli şarkıya yeniden yorumlamış ve büyük ses getirmiştir. İkinci albümünü 1995 yılında "Sen İki Gözümsün" adıyla çıkaran Fatih Ürek, bu albümünde pop şarkılarının yanı sırasında klasik şarkılara da yer vermiştir.

Uzun yıllar albüm çalışması yapmayan Fatih Ürek, 2008 yılında çıkardığı "Sus" adlı albümü ile müzikal çalışmalarına kaldığı yerden devam etmiştir. 2011 yılında yeni bir albüm çalışmasına daha imza atan Fatih Ürek, bu albümde seslendirdiği "Hayde" ve "Yedi Tepe" şarkıları ile büyükk beğeni toplamıştır. Sevilen sanatçı özellikle kendine has giyim tarzı ve 2008 yılında seslendirdiği "Hadi Hadi" şarkısı ile akıllarda yer edinmiştir.

2015 yılında aldığı fazla kilolar nedeni ile mide amaliyatı olan Fatih Ürek, başarılı geçen ameliyat sonrası oldukça fazla kilo vermiştir. Sevilen şarkıcı Fatih Ürek, son olarak Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan "Gelinim Mutfak" isimli programın sunuculuğunu üstlenmektedir.

sac kavurma

gelinim mutfakta yufka kebabı

muzlu milföy nasıl yapılır

tavuklu bulgur köftesi

gelinim mutfakta kıymalı enginar

pesto soslu tavuk bonfile

çikolata soslu çaylı kek

hamursuz patlıcan lazanya

kabaklı havuçlu börek

MANTARLI RULO KÖFTE

gelinim mutfakta fındıklı bohça kadayıf

Pekmezli Lahanalı Tavuk Bonfile nasıl yapılır?

ezogelin pilavı nedir

nardanaşı

paşa böreği

milföy sarma but

rümeysa aydın kimdir

Zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır?

  1. Derin bir kaba su koyun ve suya da limon sıkın.
  2. Yer elmalarınızı yıkayın soyun tekrar yıkayın ve limonlu suya ekleyin, soğanınızı, havucunuzu da temizleyin ve onları da limonlu suya ekleyin.
  3. Tencerenize yemeklik doğradığınız soğanları, sarımsakları alın 3-4 kaşık zeytinyağ ekleyerek 1-2 dakika kadar kavurun. şimdi 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. 1 çay kaşığı salçanızı da ekleyin hep birlikte biraz kavrulsunlar. Soğanlar cam gibi olsun.
  5. Soğanlar kavrulurken siz,
    Yer elmalarını istediğiniz şekilde doğrayın ( ben halka halka doğradım) kavrulmuş soğana ekleyin.
  6. Havucu da istediğiniz şekilde doğrayın onuda soğana ekleyin. Pirincinizi yıkayın süzün onu da tencereye ekleyin. Tencerede ki malzemeleri karıştırın hepsi bir biri ile tanışsın kaynaşsın.
  7. Tuzunu, karabiberini ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin.
  8. Ve yemeğinize göz kararı kaynamış su ekleyerek pişirin. Su sebzelerin üstüne çıkacak kadar olsa yeter çok çok da su koymayın benim koyduğum su miktarını ve yemek pişdikten sonra kalan su miktarını resimlerden görebilirsiniz. Bence zeytinyağlılar piştiğin de çok çok sulu olmamalı. Kararında olmalı :)))))) Ben yemeğe  su eklediğim ilk anı  ,pişerken ve en son halini resimledim arzu ederseniz bakabilirsiniz.
  9. Yemeğimiz pişti. Biraz soğusun üzerine kıyılmış maydanoz ekleyiniz isterseniz dereotu da koyabilirsiniz o da bence çok yakışır ama bizimkiler dereotunu bir kaç yemek dışın da ( bakla, kabak mücver, tavuk salatası) pek sevmiyorlar o nedenle ben eklemedim. . . . . Tercih sizin.
  10. Yemeğinizi tabağınıza alınca sıkılmış limon ile tüketirseniz daha lezzetli olur.

Not :Zeytinyağlıları piştiği tencere de soğutun tamamen soğuduktan sonra isterseniz servis tabağına ya da daha şık bir kaseye alın zeytinyağlılar piştiği tencere de soğuyunca daha bir kendine geliyor daha bir lezzetli oluyor gibi geliyor bana. Ama tercih tabii ki sizin. .

Afiyetler olsun.

Deneyebileceğiniz diğer yer elması tarifleri;

  • Sağlık açısından yenmesi çokça önerilen, denendiğinde de çok sevilen yer elmasının çorbasını da denemelisiniz. Menüleriniz için farklılık olacak, deneyenlerin de beğeneceği yer elması çorbasını hiç vakit kaybetmeden sizlerde pişirmelisiniz.
  • Her şeyin turşusunu yapıp sevdiğimiz gibi yer elmasının da turşusunu yapabiliriz. Yemeklerinizin yanında sizlere eşlik edecek yer elması turşusunu evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Portakallı yer elması yer elması sevenlerin sıklıkla tükettiği bir lezzettir. Daha önce denememişseniz en kısa sürede denemelisiniz.

Zeytinyağlı yer elması tarifi kaç kalori?

  • 1 tabak zeytinyağlı yer elması yaklaşık olarak 247 kaloriye denk gelmektedir.

reyhan yıldırım fotoğrafları

Elmalı Bisküvili Tatlı gelinim mutfakta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.