İBB kararını geri çek

İBB kararını geri çek
İBB Meclisi'nin Çakmaklı'da çöp transfer istasyonu kurulmasına yönelik aldığı karara tepki gösteren vatandaşlar, “Bu yanlıştan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vazgeçmesini bekliyoruz” dediler

İstanbul Büyükşehir Meclisi’nden (İBB) geçtiğimiz haziran ayında oy çokluğu ile geçen Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi'ne yapılması planlanan çöp istasyonuna tepkiler devam ediyor. Mahalle Muhtarı Erkan Eski, İBB’nin karardan geri adım atmasını beklerken; Çakmaklı halkı önceki gün bir eylem yaptı. Diğer mahallelerden gelen vatandaşların ve muhtarların da destek verdiği eylemde, İBB'ye gönderilmek üzere bir imza kampanyası da başlatıldı.

Karar hukuka aykırı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geri adım atmasını isteyen Muhtar Erkan Eski, Çakmaklı halkıyla birlikte bu duruma asla izin vermeyeceklerini belirtti. İBB’nin aldığı bu kararın insan ve çevre sağlığına büyük zarar vereceğini söyleyen Eski, “Bizlere sormadan mahallemize, evlerimize çöp istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Bulaşıcı hastalıklara yol açacağını ve trafiğe neden olacağını da bilmenizi istiyorum. Bu yanlıştan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vazgeçmesini bekliyoruz. Bu karar hukuka da aykırıdır. İstanbul’un su havzasında atık tesisi yapılması mümkün değildir. Yaşadığımız yerin yaşanmaz bir hale gelmemesi için hukuki mücadelemizi yapacağız. İBB’nin bu karardan dönmesini bekliyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.