İGD'ye yoğun katılım

İGD'ye yoğun katılım
Eski adı İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği olan ve yoluna İstanbul Gazeteciler Derneği ismiyle devam eden derneğe her geçen gün yeni üye katılımı gerçekleşiyor. Son olarak, aralarında eski İGD Başkanı Engin Köklüçınar'ın da bulunduğu çok sayıda gazeteci İstanbul Gazeteciler Derneği üyesi oldu

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), Kısa süre önce gerçekleşen tüzük kongresi ile adından 'Yerel' ibaresini çıkararak İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) halini alan derneğe çok sayıda üye katılımı gerçekleşti. Aralarında eski İGD Başkanı Engin Köklüçınar'ın da bulunduğu çok sayıda gazeteci İstanbul Gazeteciler Derneği üyesi oldu. Önceki gün İGD Genel Sekreteri Eren Ermiş ve İGD Başkan Yardımcısı Müge Cesur Özmen evsahipliğinde, Silivri Kahve Diyarı'nda gerçekleşen İGD Yönetim Kurulu toplantısında yeni üye başvuruları değerlendirilerken oy birliği ile kabul edildi.

50 yıllık gazeteci
Kabul edilen isimler arasında, yaklaşık 50 yıllık gazetecilik hayatı bulunan Yenigün Gazetesi Sahibi; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyesi; eski İGD Başkanı; gazeteci-yazar Engin Köklüçınar başta olmak üzere, çok sayıda deneyimli gazeteci İGD'ye üye oldu. Fenerbahçe Gazetesi sahibi Atilla Bartın'ın da aralarında bulunduğu İGD'ye üye olan diğer isimler ise şöyle: Selçuk Onur, Hüseyin Aydoğan, Ozan Köklüçınar, Songül Talu, Nevzat Soysal , İstiklal Belen, Hamit Eteevrans, Atilla Bartın, Mehmet Semih Hız, Ersin Burak, Engin Çağlar, Cemil Özyıldırım, Gönül Yıldırım, Abdullah Nebioğlu, Neslihan Soyhan, İlke Duyan, Muzaffer Muyan.

İGD adresinde birleşildi
İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Mehmet Mert, 2002 yılında dernek kuruluşunda da kurucu üye olduğunu ve o zaman hayal ettikleri bu ismi derneğe verebildikleri için mutlu olduğunu söyledi. Mert, İGD'nin eski yönetiminin derneği kapatması sonucu derneğin artık 'İstanbul Gazeteciler Derneği' adını aldığını vurgulayarak "İGD'nin eski yönetim kurulu üyelerinin de aramıza katılmalarından son derece memnunuz" ifadelerini kullandı. Böylece bir anlamda, eski İGD yeni İGD'ye katılmış oldu.

Yeni logo yakında
İGD Başkanı Mehmet Mert bu isme yakışır yeni logo çalışmalarının ve web sitesi tasarımlarının da devam ettiğini ve kısa süre içerisinde İGD'ye yakışır bir logo ve web sitesi ile hizmet vereceklerini kaydetti. Öte yandan, Günboyu Gazetesi köşe yazarı Yunus Arıkan'ın 'Gördüğüm lüzum üzerine İGD üyeliğinden istifa ediyorum' şeklindeki dilekçesi dernek yönetim kurulunca onaylanırken, Arıkan'ın İGD üyeliği sonlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.