İGD’nin düzenlediği ‘Yılın Zirvedekileri’ ödülleri için başvurular başladı

İGD’nin düzenlediği ‘Yılın Zirvedekileri’ ödülleri için başvurular başladı
İGD’nin düzenlediği ‘Yılın Zirvedekileri’ ödülleri için başvurular başladı

İstanbul Gazeteciler Derneği tarafından son üç yıldır düzenlenerek büyük ilgi gören, bu yıl üçüncü defa düzenlenen ve artık gelenekselleşen ‘İGD Yılın Zirvedekiler Ödülleri’ne başvurular başladı. Ödüllere başvurular 12 Ekim 2018 Cuma günü sona erecek.

İstanbul Gazeteciler Derneği; Haber, Fotoğraf, Sayfa Düzeni, Röportaj, Köşe Yazısı, İnternet Haber Sitesi, Gelecek Vaad Eden Gazeteci Adayı, Yaşam Boyu Onur Ödülü, adı altında, sekiz dalda dağıtacak bu ödülleri, demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamak amacıyla düzenliyor.

ÇALIŞAN VE ÜRETENE ÖDÜL

Yerel gazetecilikte zirvedekiler ödülünün, yerel gazetelerde çalışan gazetecileri kapsadığını belirten İGD Başkanı Mehmet Mert; yerel medya ödüllerinin yerel konuları en iyi değerlendiren, mesleğe en çok değer veren, mesleğin evrensel boyutlarda değerlendiren ve mesleki kurallara uygun haber üreten gazetecilere verilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

JÜRİ ÜYELERİ

İGD 2017 Yerel Gazetecilik Ödüllerini belirleyecek jüri üyeleri; İGD Başkanı Mehmet Mert’in de aralarında yer alacak, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcaytu, İGD Başkan Yardımcısı Mustafa Dolu, Milliyet Gazetesi Editörü Ercan Arslan, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden bir akademisyenden oluşan beş kişiden oluşacaktır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ödüllere İGD üyesi gazeteciler başvurabilir veya önerilebilinir. Her aday, bir dalda ve bir eserle katılabiliyor ya da önerebiliyor. Ödüllere adaylık kişisel başvuruyla, çalıştığı kuruluş ve kurumun yayın sorumluların önerisiyle gerçekleşiyor. Yönetmeliğe uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

NASIL BAŞVURULUYOR?

Başvurunun; adayların öz geçmişlerini ve çalışmalarını belirten 3 adet bilgi yazısı, 2 adet fotoğraf, 1 asıl 2 yedek fotokopisiyle, ödüle aday eserlerin en geç 12 Ekim 2018 tarihine kadar İGD Sekreterliği’ne elden iletilmesi gerekiyor.

İGD 2017 YEREL GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ’NİN ŞARTLARI

1) Adaylar doğrudan başvurabileceği gibi, yerel gazete sahipleri, yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri; yerel meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri aday gösterebilir. Her aday tek bir çalışma ile katılabilir veya önerilebilir.

2) Adayların T.C. vatandaşı, geçimini sadece gazetecilikten sağlayan kişiler olması ve yazı dilinin Türkçe olması zorunludur.

3) Yarışmaya katılan kişinin adının çalışmada açıkça belirtilmiş olması ya da imzasız eserlerin yetkili yöneticilerce onaylanmış olması gerekmektedir.

4) Sahibi vefat etmiş çalışmalar aday gösterilemez. Başvuru süresince aday gösterilen çalışma sahibi vefateder ve çalışması ödül kazanırsa, ödül vefat eden kişinin yasal varislerine verilir.

5) Çalışmaların 01.01.2017 – 31.12.2017 tarihleri arasında yayınlanmış olması gereklidir. Çalışmaların çalışma sahibinin nüfus cüzdanı örneği ve kısa bir özgeçmişi ile birlikte, İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ, KAYA MİLENYUM AVM NO:5 BÜYÜKÇEKMECE Adresine 12 Ekim 2018 tarihine kadar 1’i asıl 3 nüsha halinde taahhütlü olarak ulaştırılması ya da elden teslim edilmesi gerekiyor. Gönderilen çalışmalar geri verilmiyor. İstenen belge veya bilgiler eksik olduğu takdirde katılımcı katılmamış sayılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.