Ödemeler durduruldu, izinler kaldırıldı

Ödemeler durduruldu, izinler kaldırıldı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyeye bağlı şirketlerde mevcut yönetimleri yenilemek üzere genel kurulu çağrısı yaptıklarını açıkladı. İmamoğlu, temel ihtiyaçlarla dönük rutin ödemelerin devam ettiğini belirterek bütçeyi analiz etmek, bir dönemi sıkı kontrolden geçirebilmek için bazı ödemelerin durdurulduğunu ifade etti

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve beraberindekiler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. İmamoğlu TÜSİAD heyetini uğurladıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Makam araçlarıyla ilgili bir soruya, "Bunu anlık size rapor vermekten zorlanırız. Çünkü, mesele çok basit ya da sayısal anlamda küçük bir şey değil. Takibimiz devam ediyor" şeklinde cevap veren İmamoğlu, "Elbette, belediye denilince İBB’nin kurumsal yapısına odaklanmamanız gerekir" dedi. İmamoğlu, İBB'ye bağlı 30 iştirak şirketiyle ilgili süreç hakkında da bilgi vererek "İştiraklerdeki yönetim, bir önceki dönemden gelen yönetimler. Onlarla genel kurul çağrımızı yaptık. Bu genel kurul çağrısıyla beraber hem yönetimde bu gündemleri toplantıda konuşmak lazım. Tabii, düşündüğümüz bazı ekipler var. Dolayısıyla bu biraz zaman alacak. Ama tespitlerimiz var. Devam eden ihbarlar var. İştiraklerde araç değişimleri var. Yani düne kadar ‘X' modelde bir araç var iken şimdi ‘Y' modelde bir araç var. Bu takip altında. Ama biraz zaman alacak. Kamuoyunu doyurucu bilgileri sizlerle paylaşacağım" diye konuştu. İmamoğlu, iştirak şirketlerinde hiçbir atama yapılmadığını genel kurul sürecinin beklendiğini belirtti.

Başkanlarla toplantı yapacak
Pazartesi günü başlayacak İBB Meclisi oturumuna başkanlık yapacağını ve yine canlı yayın gerçekleştirileceğini ifade eden İmamoğlu, "İlk meclis günümüz pazartesi. 39 belediye başkanıyla bir işbirliği toplantısı yapacağız. Davetlerimizi yaptık.Toplumun ihtiyaçları ve insanların bize ilettiği sorunların çözümüyle ilgili maddelerimiz olacak. Tabii ki, ekonomiyi konuşacağız. Gündemimiz oldukça yoğun. Ben meclise eşlik edeceğim. Bu süreçte mümkün olduğu kadar mecliste olmak konusunda bir kararlılığım var. Çünkü, istediğimiz ve dilediğimiz dilin mecliste oturmasını istiyoruz. Daha önceki uygulamalarımızda olduğu gibi aynı şeffaflıkla duyuracağız" açııklamasını yaptı.

Rutin ödemeler devam ediyor
İmamoğlu, İBB'deki ihale ve ödemelerin durdurulmasına ilişkin soru üzerine ise "Rutin birtakım temel ihtiyaçlarla ilgili ödeme konusunda bir sıkıntı yok. Ama bazı ödeme dengelerini oluşturmak mevcut bütçeyi analiz etmek konusunda elbette ki bir dönemin sıkı kontrolden geçmesi için talimatları arkadaşlarım ilgili kuruluşlara ilettiler. Zaten bu talimatın iletildiği gün ile şu an arasında geçen mesai zaman dilimi 3 gün. Dolayısıyla kapıda kuyruk ve benzeri şeyler 3 günde olmaz. Biz süreci dengeli bir şekilde biliyoruz. Bu süreçlerin nasıl yönetilmesi gerektiğini biliyoruz. 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. 30 yıllık iş hayatı deneyimim var. Dolayısıyla iş adamlarının da ne hissettiğini biliyorum. Bir kurumun da ona nasıl davranması gerektiğin konusunda tecrübelerim var. Bu tecrübelerimizi arkadaşlarımızla paylaştık. Bir yandan da İBB’nin mevcut ekonomik durumu var. Dolayısıyla ‘Düne kadar tıkır, tıkır bir sistem işliyordu da şimdi ödeme alamıyorum’ diyecek hiç kimse yok İstanbul’da. Ama mevcut sorunlarına rağmen, ekonomik tespitlerimizi yaparak pazartesi günü nerede başladığımız, hangi noktada olduğumuzu hem İstanbul’a hem meclise anlatarak yola çıkacağız. Sonrasında da kurumumuza iş yapanlara maksimum saygımızı onlara gösterip, beraber bir süreç yönetimi konusunda senkronize bir çalışma ortamı yaratacağız. Finansal alandaki tedbirlerimizi de kamuoyuna anlatacağız" yanıtını verdi.

TÜSİAD yönetiminden İmamoğlu'na ziyaret
Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Başkan yardımcıları Murat Özyeğin ve Bahadır Balkır ile genel sekreter Bahadır Kaleağasından oluşan TÜSİAD heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından İmamoğlu ve TÜSİAD heyeti gazetecilere görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. ‘Yeni seçilen belediye başkanımızı tebrik etmek için ziyaretine geldik’ diyen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, "İstanbul fevkalade önemli bir şehir kültürel mirası ve ekonomideki yeriyle. Türkiye’nin ekonomisinin üçte birinden fazlasını temsil ediyor. Dolayısıyla Türkiye’nin kalkınmasında çok önemli bir yeri var. Biz de TÜSİAD olarak çalışma gruplarımızla ve bütün gönüllü arkadaşlarımızla beraber İstanbul’un kalkınmasında yer almak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Sayın Başkanımızın da ortaya koymuş olduğu şeffaflık, yönetim tarzı, kurumsallaşmaya yönelik olan adımları da ülke kalkınmasında çok önemli bir rol oynayacağından şüphemiz yok. Başkanımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Desteklerini istiyoruz
İBB Başkanı İmamoğlu da "‘Bugün Türkiye’nin önemli iş dünyası kuruluşu olan TÜSİAD'ın başkanı ve yöneticileriyle buluştuk. Bize hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum. İstanbul’un bu süreçteki bizim tanımımızla en önemli karakterinin, her alanda seferberlik olduğunu düşünüyoruz. Bu manada bize her kurumun, her birimin en üst seviyede destek vermesini istiyor ve diliyoruz. Elbette ki TÜSİAD bunlardan birisi, hatta birçok konuda öncelik yapabilecek bir kuruluş. Görüşmemizde bunları değerlendirdik" diye konuştu.

İBB'nin inanç masası olacak
Fener Rum Patriği Bartholomeos, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasına saat 10.00 sıralarında gelen Bartholomeos, İmamoğlu ile yarım saat görüştü. Görüşmenin ardından Bartholomeos ve İmamoğlu gazetecilere açıklama yaptı. "Kadim kent İstanbul'un içinde barındırdığı tüm manevi dünyaya karşı olan eşitlikçi tavrımızı göstermek adına kendilerine de belirttim ki belediyemizin bir inanç masası olacak" diyen İmamoğlu, "Ve bu inanç masası aynı zamanda şehrimizin kendi yöneten belediyenin her inanca saygılı her inanca eşitlikçi tavrı ortaya koyma adına bu masanın aktif hale gelmesi ve bize tavsiye ve önerilerde bulunmasını önemsediğimizi belirttik" dedi. Tebrik ziyaretinde bulundum" diyen Bartholomeos ise "Sayın başkan ile çok eskiden beri tanışıyoruz. Geçen Noel bayramımızda kendileri patrikhanemize teşrif ettiler. Konuşmamız sırasında cemaatimizin söylediğim gibi hepimizin hayır dualarını getirdik kendilerine. İstanbul çok kültürlü bir şehir. Bütün inançlardan hemşerilerimiz vardır" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.