Lütfiye Pekcan Müge Anlı'nın '24 yıllık rekoruna' itiraz etti

Lütfiye Pekcan Müge Anlı'nın '24 yıllık rekoruna' itiraz etti
yaz aylarında başlayan Yaşamdan Hikayeler programıyla ekranlara gelen ve yaptığı yayınlarla kalıcı bir iz bırakan Lütfiye Pekcan, dün 24 yıl sonra annesine kavuşan Handan Kaya'nın 'dünyada bir ilk' başlığı ile haberleştirilmesi konusunda Müge Anlı'ya itiraz etti.

Evlilik programlarının kayıp bulma formatına dönüştürüldüğü furyada ekranlara gelen Lütfiye Pekcan, 42 yaşındaki Sunucu Cem Sümbül'ün ailesine kavuşabilmesi için her şeyi göze almış ve olayın sonunu getirebilmek adına çabalamıştı. Emekleri boşa gitmeyen başarılı televizyoncu, DNA testi sonrasında 11 Eylül'deki programında açıkladığı sonuçla Sümbül'ü gerçek ailesine kavuşturmuştu.

"MEDYA ETİĞİNE UYAR MI?"
Gazeteci-yazar Lütfiye Pekcan, "Müge Anlı’nın programında 'Dünya televizyon tarihinde bir ilk' diye başlık atılması, medya etiğine uyar mı?", diye sordu.

Lütfiye Pekcan’ın TV 8’de sunduğu Yaşamdan Hikayeler’de hastanede çalınan bebekler dosyası açılmış ve 11 Eylül 2017’de DNA testi ile 42 yıl sonra ünlü sunucu Cem Sünbül gerçek annesine kavuşmuştu.

müge anlı lütfiye pekcan

Pekcan, 6 ay önce ortaya çıkardıkları bu skandala rağmen, bunun yok sayılıp benzer bir olayı ortaya çıkaran Müge Anlı'nın programında 'Dünya'da bir ilk' başlığının atılmasını medya etiği açısından hiç doğru olmadığını söyledi.

Pekcan, "Müge Anlı'nın programında hastanede çalınan bir bebek DNA testi ile 24 yıl sonra gerçek annesini buldu. Bu hem büyük bir skandalın ortaya çıkması hem de yıllar sonra bir çocuğun gerçek annesini bulması açısından çok önemli bir habercilik olayı. Ancak bu başarıya 'Dünya televizyon tarihinde bir ilk' başlığının atılmasının doğru değil." dedi. MEDYATAVA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.