Mehmet Mert: Bugün öldüremedikleri için saldırı ve şiddetle tehdit uyguluyorlar

Mehmet Mert: Bugün öldüremedikleri için saldırı ve şiddetle tehdit uyguluyorlar
DAMGA İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, Mustafa Küpeli'nin Yıldız En TV'de sunduğu Serhat Gündem programında gazeteci Levent Gültekin'e yapılan saldırıyı kınadı. Mert; "dün öldürebiliyorlardı fakat bugün öldüremedikleri için korkutmaya çalışıyorlar. Saldırıyorlar, şiddet uyguluyorlar ve tehdit oluşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Levent Gültekin'e gerçekleşen saldırı sonrası medyada kınama mesajları arka arkaya geliyor. OIayın gerçekleşmesi sonrasında Mustafa Küpeli'nin Yıldız EN TV'de sunduğu Serhat Gündem'e konuk olan DAMGA İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mert; “Dün Abdi İpekçileri, Uğur Mumcu’ları, Çetin Emeç'leri, Metin Göktepe'leri, hatta Sabahattin Ali'leri, Ümit Kaftancıoğlu'ları, Ahmet Taner Kışlalıları, Hrant Dink'leri öldürenlerle bugün Levent Gültekin'e saldıranlar aynı zihniyetin ürünü. Dün öldürebiliyorlardı fakat bugün öldüremedikleri için korkutmaya çalışıyorlar. Saldırıyorlar, şiddet uyguluyorlar ve tehdit oluşturuyorlar" dedi.



Başka birisi söylese kimsenin ruhu duymazdı!

Levent Gültekin'in fikirlerinde hiç bir tepki çekecek durumun olmadığını belirten Mert; "Kendisi ne yapmıştır? Sadece fikrini beyan etmiştir. Yorumda bulunmuştur. Küfür ya da hakarette bulunmamıştır. Olmayan bir şeyi ortaya koyup var gibi söylememiştir. Aslında bakarsanız farklı bir isim tüm bunları söylese belki de bu kadar dikkat çekmeycekti. Ancak kendisi son senelerde oldukça fazla bir kitleye sahip. Bu sebeple saldırmak isteyenler gerçeklerin duyulmasını, bilmesini ve konuşulmasını istememektedirler. Peki ne yapmak lazım? Yeni saldırıların olmaması, hele hele bu türl vandalca, çağ dışı ve insanlık dışı olayların yaşanmaması adına yapanların en ağır cezaları almasını sağlamanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.


 


Bu saldırı hepimize yapıldı!

Bugün Levent Gültekin'e yapılan saldırıyı kendilerine gerçekleşmiş gibi düşünerek buna göre hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Mehmet Mert; "Siyasi parti liderleirnden devletin her kademesine ve kesmine kadar bu olaya en sert tepkinin gösterilmesi gerekiyor. Ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesine gelebilmek adına değerlerimize kimsenin zarar vermesine imkan tanımamamız ve müsaade etmememiz görevimiz olmalı. Öncelikle toplum olarak yüzümüzü aydınlığa, medeniyete, özgürlüğe, bilime, kültüre ve sanata çevirmeliyiz. Yazarlarımız, gazetecilerimizi dövmek, öldürmek yerine yarınlara taşımalıyız. Onların fikirlerinden istifade etmeliyiz ki Türkiye yarın şayet büyüyecekse ve güçlenecekse önce akıl, bilin ve güzelliklerle büyüyecek. Bunu bir an bile göz ardı etmemeliyiz. Melektaşımız Levent Gültekin'e geçmiş olsun diyor ve bu saldırıların son olmasını diliyoruz" sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.