Mehmet Mert: Muhalefet neden alternatif olamadı!

Mehmet Mert: Muhalefet neden alternatif olamadı!
Gülgün Feyman ile Beni İkna Et programında değerlendirmelerde bulunan Mehmet Mert, 2022 senesinin iyi başlamadığını söyledi.

2022'nin daha başında Rusya Ukrayna savaşının patlak verdiğini ifade eden Mert, “Zaten kötü olan ekonomi iyice kötüye gitti. Pandemi ile başlayan arz tedarik sıkıntısı savaşla birlikte zirve yaptı. Olan yine geçim sıkıntısı çeken insanlara oldu dedi. Pandemi ve savaşın en çok etkilediği üşlekelerden birinin Türkiye olduğunu belirten Mert, “Vatandaş artık zamlara alıştı. Asgari ücrete iyi bir zam yapıldı. Ama daha sonra gelen zamlarla birlikte bu artış havada kaldı. Ülkede gelir dağılımında ciddi bir adaletsizlik var. Aslında birçok yerde adaletsizlik hüküm sürüyor” açıklamasını yaptı. 


Şapkanızı önünüze koyun!

Günümüz siyasetini de değerlendiren Mert, “Siyasi partilerde lider sultası devam ediyor. Bugün yeni siyasi partiler kurulmasına rağmen bu gelenek devam ediyor” eleştirisini yaptı. Mert, “Her platformda iktidarın eksiklerini anlatıp eleştirilerde bulunuyoruz. 20 yıllık bir iktidar var. Bu zaman zarfında her anlamda yıpranmış. Ama bütün yıpranmaya rağmen, hala Türkiye'nin birinci partisi AK Parti. Şimdi muhalefete soruyorum. Hiç özeleştiri yapıyor musunuz? Hala neden alternatif olamadınız? Tarihte ilk defa bu kadar kararsız seçmen var. Ama gidecek yer bulamıyor. Muhalefetin şapkasını önüne koyması lazım” dedi. AK Parti'den kaçan seçmenlerin en az yüzde 50'sinin İYİ Parti'ye gitme ihtimali olduğunu belirten Mert, “Bu seçmenlerden Deva ve Gelecek partisini de tercih edenler oluyor. Ama CHP'ye gelen seçmen yok. Partilerin kararsız seçmenleri kendilerine çekmesi lazım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.