Mehmet Mert: Ortak noktamız gazeteciliktir

Mehmet Mert: Ortak noktamız gazeteciliktir
Damga ekibi Cemil Hoca Restoran'da kahvaltıda bir araya geldi.

Gazete ve internet çalışanlarının buluştuğu kahvaltıda konuşan Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, “Bu güzel mesleği yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey bölgede, ülkede, dünyada olan biteni takip etmektir, gündemden kopmamaktır. Burada bulunanların ortak noktası gazetecilik” dedi.

Damga Gazetesi ekibi Beylikdüzü Cemil Hoca Restoran'da bir araya geldi. Yazi işleri ve internet ekibinin katıldığı motivasyon kahvaltısında günümüz gazeteciliği masaya yatırıldı. Kahvaltılı toplantıda konuşan Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, “Damga güçlenerek yoluna devam ediyor. Damga’nın bugünlere gelmesinde emeği olan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Aranızda bulunanların çoğu ile 20 yıldan fazladır tanışıyorum. Bazılarınız ile de henüz yeni tanışmış olsak da tek ortak noktamız var o da; gazetecilik. Gazetecilik zaman zaman şekil değiştirse de yöntem değiştirse de içerik değiştirse de gazetcilikte değişmeyecek tek şey; gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamaktıt. Bu durum asla değişmez. Şayet bu durum değişirse o zaman onun adı gazetecilik olmaz, bültencilik olur, halkla ilişkiler olur, basın danışmanlığı olur” dedi.


TAKİP ÇOK ÖNEMLİ

“Bu güzel mesleği yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey bölgede, ülkede, dünyada olan biteni takip etmektir, gündemden kopmamaktır” diyen Mert, “Bütün bunların yanında iyi bir yayın organına sahip olunması gerekmektedir. Evet günümüzde dijital yayıncılık revaçta ama arkasında iyi bir yayın organı şarttır. Aksi halde günde beş on kişinin okuduğu haber sitesi, 300-500 abonesi olan youtube kanalı ile iyi bir habercilik yapmanız mümkün değildir” ifadelerini kullandı.


DAMGA RÜŞTÜNÜ İSPATLADI

Damga'nın artık bir marka olduğunu sölerine ekleyen Mert, “Bugün Damga iyi bir yayın organı ve iyi bir internet gazetesi olduğunu ispatlamıştır. Bu gazetenin artık tek eksiği vardır o da popülaritesini biraz daha artırmak, sosyal medya takipçi sayısını artırmak ve ülke genelinde daha fazla bilinir olmak. Burada bulunan 50 kişi bugün, Damga’nın kadrosunu oluşturuyor ve bu kadro çok az yayın organında bulunmaktadır. Yeri gelmişken her bir arkadaşıma çok teşekkür ediyorum ve bu kadar kaliteli meslektaşlarımla bir arada bulunduğumdan dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

BU ONUR BİZE YETER

Mehmet Mert konuşmasının sonunda Damga'ya emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu anlamlı yolculukta Damga’nın bugünlere gelmesinde, emeği olan, ter döken, katkısı olan; aramızda bulunmayan meslektaşlarımıza, çalışma arkadaşlarıma, dağıtım servisimize, abone servisimize, reklamcılarımıza, matbaa ustalarımıza, grafikerlerimize, yazı işleri ekibimize, köşe yazarlarımıza, muhasebecilerimize, yöneticilerimize, basın dostlarımıza, reklam verenlerimize, teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Eminim bir gün İstanbul basın tarihini bir arkadaşımız kaleme aldığında Damga’dan kocaman harflerle bahsedecektir. Bu onur bizlere yeter” dedi.

mehmet-mert-anil-boduc-murat-dede-ekrem-hacihasanoglu.webp

DAMGA BURAYA NASIL GELDİ?

Mehmet Mert konuşmasının devamında Damga'nın hikayesinden bahsederek, “Buralara gelmek tabi çok kolay olmadı. 1990’lı yıllarla başlayan ve 2000’li yıllara kadar süren gazeteciliği alanda öğrenme ve sürdürme tutkusu. Güzel bir söz vardır; “söylersen unuturum, gösterirsen belki hatırlarım, yaptırırsan asla unutmam” diye. Ben de adeta gazetecilik adına öğrendiğim her şeyi uygulamalı olarak yaşadığımı ne öğrendiğimi asla unutmadım. 2000’li yılların başından itibaren 12-13 yıl Haberdar gazetesi ile bölgede kendisini ispatlayan bir yayın organı ile piştik. Ve ardından son 10 yıldır Damga ile başta İstanbul Avrupa yakası olmak üzere, İstanbul’un tamamı ve Türkiye genelinde artık adından söz ettiren bir yayın organı olmanın onurunu, gururunu, sevincini, mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Türkiye genelinde attığımız manşetler ile birbirinden kıymetli usta köşe yazarlarımız ile son aylarda ise internet gazeteciliği ile Damga yüz binler tarafından takip edilen yayın organı haline gelmiştir” dedi.

782472367846237884328747823432w.webp

DAMGA'NIN HEDEFİ NEDİR?

Damga’nın bundan sonraki hedefinin bayrağı daha ileriye taşımak olduğunu açıklayan Mehmet Mert, “Bu çizgisini bozmadan, aynı özelliklerini daha da geliştirerek ve pekiştirerek daha güvenilir, daha çok ses getiren; kamu haklarını savunan, çocukların, gençlerin, kadınların, tüm insanların haklarını savunan, çevre haklarını, hayvan haklarını savunan, daha barışçıl, daha adil, daha yaşanabilir bir dünya için çabalayan yayın anlayışı ile yoluna devam etmektir. Objektif yayıncılık adına daha çok çalışacağız, direneceğiz, uğraşacağız, araştıracağız ve başaracağız. Başka bir çaremiz ve seçeneğimiz yok. Bunu sadece kendimiz için değil, özgür ve bağımsız gazetecilik adına başarmak zorundayız. Çünkü böyle bir yayın organlarına tüm insanlığın ve bu dünyanın ihtiyacı var” açıklamasını yaptı.

ekrem-hacihasanoglu.webp

ELEŞTİRİLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

Damga Gazetesi Ekrem Hacıhasanoğlu kahvaltılı toplantıda yaptığı konuşmada gazeteciliğin geldiği noktayı değerlendirdi. Damga ekibinin sık sık bir araya geldiğini belirten Hacıhasanoğlu, “Seçim sürecinde yaşanan yoğunluktan dolayı toplu şekilde bir araya gelememiştik. Bugün aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla kaynaşmak ve görüşlerini almak için bir aradayız. Sizin tavsiyelerinize ve eleştirilerinize ihtiyacımız var” dedi. Zor şartlar altında, büyük bir emekle kaliteli bir gazete çıkardıklarını dile getiren Hacıhasanoğlu, “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Potansiyelimizin yüksek olduğunu biliyoruz” didye konuştu. Son yıllarda artan kutuplaşmadan gazete ve gazetecilerinde etkilendiğini belirten Hacıhasanoğlu, “Türkiye’deki gazeteciliğin gidişatını çok iç açıcı görmüyorum. Taraflı bakış açısı ve taraflı haberciliğin yaygınlaştığını, bazı gerçeklerin ifşa edilirken bazılarının üzerinin örtüldüğünü üzülerek takip ediyoruz. Birer tetikçiye dönüşen gazeteciler moralimizi bozuyor. İşte bu yüzden Damga'nın yayın politikası, tarafsız bakış açısını çok önemsiyoruz” açıklamasını yaptı. Geçtiğimiz günlerde Damga gazetesinde çıkan bir haberden örnek veren Ekrem Hacıhasanoğlu, “Büyükçekmece Endem TV Kulesi'nin icra yoluyla satışa çıkarıldığını Türkiye Damga'dan öğrendi. Haberimizin ardından bütün kanallar, gazeteler bu satışı gündemine aldı. Sadece İstanbul değil, bütün Türkiye'de konuşuldu. Bu haberle birlikte yetkililerin eski yeni açıklamaları, kulenin durumu masaya yatırıldı. Ve bir kamuoyu oluştu. Bu haberde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ahmet-ozer.webp

CESARET FARK YARATIR

Damga Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Özer yaptığı konuşmada, “Mehmet Mert deyince benim aklıma cesaret geliyor. Bir yerel gazete olan Damga, kendine alan açmak istiyor. Adeta 'ben buradayım' diye bağırıyor” ifadelerini kullandı. “Bu dünya da bilgi dersen herkeste var, akıl dersen herkeste var. Fark yaratan ise cesarettir” diyen Özer, “Bundan dolayı Mehmet Mert'i cesur biri olarak görüyorum. Gazetecilikte adanmışlıktan bahsedildi. İnsan doğumla ölüm arasında yaşar. Hayat ise sıradan bir ekrandan ibarettir. İşte burada adanmışlık ortaya çıkar. Bu da yaşamında yaşamından daha değerli bir amaca bağlanmaktır. Yaşamın kendisine insan anlam katar. Bunun da en önemli yolu kendinden daha önemli bir amaca bağlanmaktır. Bu makam mevki sahibi olmak değildir. Başkaları için bir şey yapmaktır. İşte bu yüzden cesur olmak ve adanmış olmak gerekir” açıklamasını yaptı. Bazı şeylerin paylaşıldıkça çoğaldığını dile getiren Özer, “Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Dolayısıyla gazeteci de bilgiyi çarpan etkisiyle üretir. Bilginin doğru değerlendirilip, halka ulaştırılması gerekir. İşte bu yüzden halka doğru bilgi veren gazetecilere ihtiyaç vardır” diye konuştu.

mustafa-dolu.webp

KORKMAYACAĞIZ ÇEKİNMEYECEĞİZ

Damga köşe yazarı ve gazetedamga.com.tr Haber Müdürü Mustafa Dolu ise “Gazeteciliğe Kars’ta İlçe Tarım Müdürü iken 1970 yılında başladım, halen devam ediyorum. Burhan Felek Hizmet Ödülü sahibiyim, yani 53 yıldır gazeteciyim. Gazetecilik o nedenle ruhumuza işlemiş. Gazeteciliğe kendini adamakla ilgili bazı arkadaşlar bana soruyorlar. Emekli oldun mu diye bende söylüyorum; Türkiye'de üç meslek var: gazeteci, politikacı ve sanatçı emekli olmaz. Bende de hem gazetecilik hem de politikacılık var biliyorsunuz. Biz “Ey ahali, nasıl bilirdiniz?” dendiğinde emekli oluyoruz. Gazeteciliğe devam edeceğiz, bildiğimiz yolda yürüyeceğiz, yürümeyi de sürdüreceğiz. Dolayısıyla bildiklerimizi de eğilmeden, bükülmeden söyleyeceğiz. Korkmayacağız, çekinmeyeceğiz. Ben hakkımda açılan davaların ne kadar olduğunu bilmiyorum” dedi.


GÖRÜŞ VE ÖNERİLER PAYLAŞILDI

Cemil Hoca Restoran'da düzenlenen kahvaltılı toplantıya yaklaşık 50 Damga çalışanı katıldı. Gazete ve web sitesi hakkında görüş ve önerilerini dile getiren Damga çalışanları fikir teatisinde bulundu. Yeni dönemde gazetedamga.com.tr için yapılan atılımlar masaya yatırıldı. İnternet gazeteciliğinin önemi vurgulandı. Kahvaltılı toplantıda basın meslek ilkeleri de gündeme geldi. Gazetecilerin sorunları ve bu sorunlara çözüm önerileri konuşuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.