Mucize filmi oyuncusu Talat Bulut kimdir? Kaç yaşında nereli

Mucize filmi oyuncusu Talat Bulut kimdir? Kaç yaşında nereli
Ünlü oyuncu Talat Bulut Mucize filmiyle adından söz ettirirken diğer bir yandan da Yasak Elma'daki rolü ile her hafta ekranlarda. Peki Talat Bulut kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte detaylar...

Türkiye'nin uzun süredir hafızasında yer edinen oyunculardan biri olan Talat Bulut hakkında çok sayıda kişi araştırma yapıyor. Dün akşam Show TV'de yayınlanan Mucize filminde de yer alan Talat Bulut'un hayatına dair sorgulamalar devam ediyor. Peki ünlü oyuncu Talat Bulut kimdir, kaç yaşındadır, kariyeri ve bugüne kadar yer aldığı projelerle kazandığı ödüller haberimizde.

TALAT BULUT KİMDİR?

Talat Bulut, 23 Mart 1956'da Sarıkamış Kars'ta doğmuştur. Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. Eğitimini, Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği bölümünde sürdürürken 2. sınıfta yarıda bırakan Talat Bulut, sanat yaşamına 1975 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Dimitrov adlı oyunda sahneye çıkarak başladı.

Uzun süre AST bünyesinde çalışan sanatçı, Türkân Şoray'ın teşvikiyle kamera karşısına geçerek Hazal filmiyle sinemaya adım attı. Bir dönem Türk sinemasının üretkenliğinin azaldığı süreçte etkinliklerine ara verdi. Kaliteli filmlerde oynamayı tercih eden Bulut; halen sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanı sıra seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. Geniş izleyici kitlesiyle tanışmasına neden olan film Manisa Tarzanı'dır.

KAZANDIĞI ÖDÜLLER

7. Ankara Film Festivali – 1995, En İyi Erkek Oyuncu, Manisa Tarzanı
1. Ankara Film Festivali – 1988, En İyi Erkek Oyuncu, Herşeye Rağmen
20. Antalya Film Festivali – 1983, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Derman
37. Antalya Film Festivali – 2000, En İyi Erkek Oyuncu, Melekler Evi
22. Siyad Türk Sineması Ödülleri – 2000, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Abuzer Kadayıf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.