Netflix'in ilk Belçika dizisi Into The Night’ta Türklere yönelik hakaret!

Netflix'in ilk Belçika dizisi Into The Night’ta Türklere yönelik hakaret!
Son günlerde eşcinselliği ön plana çıkarmasıyla gündemde olan Netflix şimdi de Türklere yönelik hakaret içeren diziye ev sahipliği yapıyor. Platformda yer alan Into The Night dizisinde kullanılan skandal ifadeler tepki çekti.

Koronavirüs sürecinde ziyaretçi trafiği katbe kat artan Netflix'te yer alan Into The Night dizisi ilk Belçika yapımı olma özelliği taşıyor. Esin kaynağı Polonyalı yazar Javek Dukaj’ın bilimkurgu romanıThe Old Axoloti olan dizide kıyametten sağ çıkabilmek için mücadeleyi anlatıyor. İtalyan Terenzio ve Mehmet Kurtuluş'un hayat verdiği Ayaz karakteri arasındaki tartışmalar Türklere hakaret içeriyor.

Netflix'in kısa sürede milyonlara ulaşan dizisini kaleme alan Medyafaresi.com editörü Derya Özkök şunları yazdı; 'Dizinin ilk bölümünden itibaren baskın bir rol üstlenen Ayaz, ülkesine laf söyletmeyen şiddet yanlısı, asabi bir karakter olarak çizilmiş. Örneğin; bazı sahnelerde Türkiye’ye yöneltilen hakaretleri şiddetle çözme yoluna gidiyor. Dizide, İtalyan askeri olan Terenzio karakterinin Ayaz karakteri ile konuşmasında Türkiye için “boktan” ifadesini kullanması dizinin sosyal medyada tepkileri üzerine çekmesine neden oldu. Dizinin aynı bölümünde yer alan başka bir sahnede ise Terenzio karakterinin Türk tarihini görmezden gelip, “Bir askeri zaferleri bile yok” gibi aşağılayıcı ifadeler kullanması izleyicelerin gözünden kaçmadı. Netflix Türkiye'de de yer alan ve kısa sürede birçok kişi tarafından izlenen dizinin 6 bölümden oluşan ilk sezonu tamamlandı. İzleyiciler, dizinin ikinci sezonunu merakla bekliyor. Belçika yapımı dizinin yeni sezonunda bu tarz hakaretler yer alır mı almaz mı bilinmez... Ama dizinin senaryo ekibine benim tavsiyem, Türk tarihine dair tarih kitaplarını karıştırmaları yönünde olacak.'

into the night

 

Into the Night 1.sezonda neler olmuştu?

6 bölümden oluşan dizi, Dünya’da yaşanan kozmik bir felaket sonrası farklı yaşlardan ve ülkelerden gelen bir grup insanın yer aldığı bir uçakta yaşananlara odaklanıyor. Güneş ışınlarının birden bire ölümcül bir hale geldiği bu evrende bir gece uçuşu yapan uçağın sürekli olarak batıya uçuşunu ve bu süreçte yaşananları anlatıyor.

Silahlı bir adam geç saatteki Moskova uçağına zorla girince, aynı uçakta yolculuk eden eski askeri pilot Sylvie kokpittekilere yardım etmeye karar verir. Tamirci Jakub, bundan sonra yapılacaklarla ilgili diğerleriyle çatışır. Buldukları Wi-Fi sinyali, felaketle ve bazı yolcularla ilgili tedirgin edici yeni bilgiler sunar. Grup, bir dizi mekanik krizle uğraşırken Terenzio, Mathieu’nün otoritesine meydan okur. Horst başka bir uçakla bağlantı kurar. Rik, Ayaz’ın kaderini belirleyecek bir mahkeme kurar. Terenzio, bir NATO sığınağına dair söylentileri açıklar. Sylvie, Mathieu’nün akıl sağlığından endişe duymaya başlar. NATO’nun genel merkezinde çıkılan görev, dramatik bir şekilde gelişir. Laura ve Horst tıbbi bir acil duruma müdahale eder. Jakub ve Osman yakıt sorununu çözmeye çabalar. Grup, şafak sökmeden önce güvenli bir yere ulaşmak için umutsuzca son bir hamle yaparken gerilim doruk noktasına ulaşır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum