Nihal Ölçok'tan flaş sözler: 15 Temmuz davaları ile ilgili tereddütlerim artıyor!

Nihal Ölçok'tan flaş sözler: 15 Temmuz davaları ile ilgili tereddütlerim artıyor!
Eşini ve oğlunu 15 Temmuz hain darbe girişiminde kaybeden ve daha sonra hükümet aleyhindeki açıklamalarıyla dikkat çeken Nihal Ölçok, Halk TV'de söylediği sözlerle gündeme damga vurdu.

Gelecek Partisi Kurucuları arasında yer alan Nihal Ölçok, dün akşam Özlem Gürses'in sunduğu programa katıldı. Halk TV'de yayınlanan 20. Saat isimli programın yayınında konuşan Ölçok, 15 Temmuz davalarına ilişkin olarak yaptığo açıklamada; ‘’Ben 15 Temmuz davalarını sorguladığımdan oğlumun şehit olduğundan kimse bahsetmiyor’’ dedi.

Nihal Ölçok konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:
‘’15 Temmuz davaları Silivri’de görülüyordu. Ben de bu davaları okuyorum. Birçok dosya okudum ve fikir edindim. Ben o gece sokakta olmadığımdan o geceyi yaşayamadım. Şahidi değilim. Erol Bey’in ve oğlum Abdullah’ın şehit olduğunu öğrendikten sonra ben hastaneye giderken evden çıktım sadece. Bu süreçte avukat ekibi kurdum ve bu ekiple tüm dosyaları her hafta 4 gün boyunca inceledik. Ben şunu iddia edebilirim; ben bu ülkedeki tüm hakim ve savcılardan daha fazla 15 Temmuz dava dosyası okudum. Ancak bu davaları okudukça davalara ilişkin tereddütlerim çoğaldı. Mesela Mustafa Çalışkan… O gece sanki muazzam işler yapmış gibi hala Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor. O gece İstanbulluları en büyük hayal kırıklığına uğratan İstanbul Emniyeti iken neden hala görevde durabiliyor, anlamıyorum. Gazi ve şehit ailelerine devletten tazminat almamaları için dilekçeler imzalatıldı. Ben o gece eşimi ve oğlumu şehit vermişim. Neden FETÖ’ye tazminat davası açamayayım?’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.