Özel imar planı benden geçmez

Özel imar planı benden geçmez
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, katıldığı özel bir kanalda seçim çalışmaları ve projelere yönelik açıklamalar yaptı. Yıldırım, "Kişilere özel imar tadilatı şehre ihanettir. Şahsa özel sipariş üzerine imar planı benden geçmez. Yeşil alanları koruyacağız” dedi

AK Parti ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçildiği takdirde imar tadilatı gibi konuların öncelikli gündem maddeleri arasında yer almayacağını belirtti.

"Başkan olduğumda imar planına ilişkin tadilat dosyaları, plan revizyonları önceliklerimiz arasında yer alamayacak" diyen Yıldırım, "Bir yerde değerli bir arsa tespit ediliyor ve buraya yüksek emsalli binalar yapmak isteniyor. Bu amaçla plan tadilatı hazırlanıyor. Ancak o bölge yeşil alan, sağlık alanı veya eğitim alanı olabiliyor. Ardından büyük ölçekli binalar inşa ediliyor" dedi.

YÜKSEK ÖLÇEKLİ PROJELERE KAPALIYIZ
Bu yöndeki plan tadilatlarını öncelikli konuları arasına almayacaklarını belirten Binali Yıldırım, "Buradan Binali Yıldırım sözü veriyorum. Aksi halde bunun önüne geçemeyiz. Kişilere özel imar tadilatı şehre ihanettir. Şahsa özel sipariş üzerine imar planı benden geçmez. Yeşil alanları koruyacağız. Yeşil alanları, yapılaşma dengesini koruyacak her türlü projeye varız. Park, okul veya Millet Bahçesi yapılacaksa bunun için bütün imkânları seferber ederiz. Ama yüksek ölçekli projelere kapalı olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.