RTÜK'ten kanallara yasak yazısı

RTÜK'ten kanallara yasak yazısı
RTÜK, sokağa çıkma yasağında televizyon kanallarından aile fertlerinin beraber izleyeceği 'nostaljik' yayınlar yapmasını istedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 31 Aralık'tan itibaren uygulanacak sokağa çıkma yasağında kanallardan çocuk ve gençlerin gelişimine zarar verebilecek yayınların yapılmamasını istedi.

RTÜK, yaptığı yazılı açıklamayla medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara seslendi. 31 Aralık gecesi başlayacak olan dört günlük sokağa çıkma yasağı süresince “çocuk ve gençlerin zihinsel, fiziksel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek” yayınların yapılmamasına özen gösterilmesini isteyen RTÜK’ün yaptığı açıklama şöyle:

"TÜM AİLE FERTLERİNİN İZLEYECEĞİ YAYINLAR YAPILSIN"

“Özellikle tam gün sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde aileler, çocuklarıyla birlikte ekran karşısında daha çok zaman geçiriyorlar. Televizyonlarda yayınlanan programların etkisi, önce toplumumuzun en güçlü yanını oluşturan aileler üzerinde görülmekte ve ardından tüm topluma yansımaktadır. Yeni yılla birlikte 4 gün boyunca aziz vatandaşlarımızın evde aileleriyle birlikte zaman geçirecekleri göz önünde bulundurulduğunda, televizyonlarda nostalji günlerinde olduğu gibi ailenin sıcaklığını yansıtacak faydalı, eğlendirici ve bilgilendirici programların yayınlanmasının önemi bir kat daha artmaktadır. Medya hizmet sağlayıcıların özellikle 4 günlük zaman zarfında tüm aile fertlerinin birlikte seyredeceği programların seçiminde daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Maziden hatırladığımız örnek ve güzel ev manzaralarında olduğu gibi evin en küçüğüyle en büyüğünün, belki dedeyle torunun, birlikte izleyebileceği ve dinleyebileceği türden yayınları ısrarla tavsiye ediyoruz.

Tüm zamanlarda olduğu gibi çocuk ve gençlerin zihinsel, fiziksel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek türden programların yayınlanmamasına özen gösteren kıymetli yayıncılarımızın, içinden geçtiğimiz bu günlerde çok daha titiz davranmalarını yayıncılık otoritesi olarak altını çizerek hatırlatıyoruz.”ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.