Şükriye Tutkun kimdir kaç yaşında nereli ve kariyeri

Şükriye Tutkun kimdir kaç yaşında nereli ve kariyeri
Sanat dünyasının en tanınan isimlerinden biri olan Şükriye Tutkun hakkında yoğun araştırmalar yapılıyor. Konuk olduğu programla adından söz ettiren Şükriye Tutkun kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte hakkında bilinmesi gerekenler...

Söylediği şarkılarla yıllardır Türk halkının sevdiği isimlerden biri olmayı başaran Şükriye Tutkun bu sabah ekranlardaydı. Kendisini tanımayan, tanıyıp da daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar "Şükriye Tutkun kimdir?" sorusunu sorarak yanıt arıyor. Siz değerli okuyucularımız için haberimizde ünlü sanatçı hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.
 


Şükriye Tutkun kimdir?


Gürcü kökenli Artvinli bir aileden gelen Şükriye Tutkun, 19 Eylül 1965 tarihinde Kocaeli’nde dünyaya geldi, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Şan bölümü mezun oldu. Sanatçı, Afşar Timuçin’den estetik ve felsefe, Filiz Ali’den Opera Tarihi, Cenan Akın'dan armoni, İlteriş Sun'dan solfej, Yekta Kara'dan sahne dersleri aldı. Etnomüzikolog Tugay Başar ile çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği ile ilgili çalışmalar yaptı.  Konservatuvarda okuduğu yıllarda değişik zamanlarda TRT Gençlik Korosu, İstanbul Operası Gençlik Korosu, St. Antoine Kilisesi Korosu’nda soprano olarak görev alan Şükriye Tutkun, Muammer Ketencoğlu, Zülfü Livaneli, Fahir Atakoğlu, Atilla Özdemiroğlu, Ali Osman Erbaşı gibi sanatçılarla çalıştı. Pilastip Show'da eski başbakanlardan Tansu Çiller karakterini seslendiren sanatçı çizgi ve dizi filmde, ayrıca reklam filmlerinde seslendirmeler yaptı. Sanatçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen Sultan Gelin Müzikali'nde başrolde oynadı. TRT Okul'da Hayata Tutunanlar isimli programın sunuculuğunu üstlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.