Ve yine bir haber...

Ve yine bir haber...
Ve daha 15-20 gün önce 'Gazetelerin Kanlı 3. Sayfası..'  ele aldığım ve nedenini, sonuçlarının cevabını siz okurlara bıraktığım bir kadın cinayeti haber daha..

Ve daha 15-20 gün önce 'Gazetelerin Kanlı 3. Sayfası..'  ele aldığım ve nedenini, sonuçlarının cevabını siz okurlara bıraktığım bir kadın cinayeti     haber daha..
'Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran (43) tarafından bıçaklanan Emine Bulut'un (38), hastanede ölmeden önce olay yerinde çekilen son görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Görüntüde Emine Bulut, "Ben ölmek istemiyorum" derken, yanında bulunan 10 yaşındaki kızı F.B.B.'nin "Anne lütfen ölme" diyerek ağladığı görüldü. Sosyal medya kullanıcılar cani Baran'a tepki göstererek Türkiye'deki kadın cinayetlerine dikkat çekti.'
Bu haberi sabahın etken saatlerinde okuyup, değerlendirirken bir önceki yazımı yeniden okuyup, değerlendirirken gündemle, konuyla ilgili yeni bir yazı yada yeni bir yorum yazmama gerek yok dşye         düşündüm..
Çünkü altta özetlediğim o yazımın         cevabını alamadımki, yenisini yazı, cevap bekleyeyim diye.
İşte o yazım ve bugün 3. sayfadan 1.     sayfaya çıkan o haber..
Ve insanların özel hayatlarında olduğu gibi kentler arasında, ülkeler hatta AY gibi uzay da bulunan varlıklar için hep bir kavga ve bir birini anlamaz durumda olduğunu düşünerek yeniden biz gazetecilerin haberli ile dolu, kanlı 3. sayfalı gazete sayfalarını hatırlayıp, bugünkü yazımın ana konusunda çok uzaklaşmadan bunun nedenini kendimiz ile, size, her sabah gidipte bir gazete bayisinde günlük bir gazete almaktan aciz olan bizlere sorduğum soruyu yeniden sormayı hatırladım.
Ve burayı biraz da hızlıca geçip, bu kez de cinayetlere kurban giden ve gazetelerin 3. sayfalarını dolduran kadın cinayetlerinin nedenini kendimce az, çok araştırma cabası içine girdim..
Gerçi aynı kadınların aynı gazetelerin 1. sayfalarını da kendileri ile aynı cins olan yarı çıplak yada erotik giyimli, kadınlarca süslediğini de bilen bir gazeteci olarak açık yada erotik giyimli olmazsa da aynı güzellikte fotoğraflarla süslü ama cinayete kurban gitmiş bir çok kadın cinayeti haberine neyin neden olduğunu düşünüyor ve yazımı yazdığım sırada yanıma gelen kadınlara da bu soruyu sorup, cevabını arıyordum.
Bir erkek arkadaşımızın 'Abi erkekler de ölüyor ama haberleri dikkat çekmediği için sayfalarda yer bulmuyor ondandır' diyerek gazetelerin 3. sayfalarını kana çeviren kadın cinayetlerinin çokluğuna kendince cevap verirken gelen, giden, konuşup, bu yönde soru sorduğum kadın ve kızlarında bir taraftan gülümseyerek, diğer taraftan da biz başta çapkınlık denen suçlamalarla erkekleri suçlayıp, yaşadıklarını hatırlarcasına benimde bir erkek olduğumu ima ederek yani biz erkeklere kızdıklarını ortaya koyan yüz hatlarını sertleştirerek 'biz erkeklerin kadınlarda daha güçlü olaması ve kadınları anlayamamalardır bunun nedeni..' demeleri ile aradığım cevabı bulmaya         çalışıyordum.
Peki yazımın sonuna gelememe karşın hala cevabını bulamadığım intihar ve kadın cinayetlerinin nedeni nedir sizce?
Benim cevabını bulmadığım ama hala cevabını merak ettiğim soruma, merakıma bir cevap verebilir misiniz?
Ya da birlikte düşünüp, cevabını arayalım coğumuzun bir cevabını bildiğini yada sandığı intihar ve gazetelerin 3. sayfasını kanlı hale getiren kadın cinayetlerinin nedenini..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.