Yerel basın nefes aldı

Yerel basın nefes aldı
Bir süredir TBMM’de Yargı Reform paketinde yer alan icra ve iflas ilanlarının gazetelerdeki yayınının kaldırılması yönündeki düzenlemenin Adalet Bakanlığı tartından iptal edilmesi ülke genelindeki yerel basın mensuplarına rahat nefes aldırdı. İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert konuyla ilgili bir açıklamada bulunarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e duyarlılığından ve basına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün 'yazılı basının desteklenmesi gerekiyor' açıklamasının yerel basında olumlu bir hava estirdiğine dikkat çeken Mert, "Yargı Reformu 2. Paketi'nde, icra ve iflas ilanlarının gazetelerdeki yayınının kaldırılması yönündeki düzenleme önerisine ülke genelinde basın organlarının sesinin iktidar tarafından dinlenilmesi ve dikkate alınması önemli bir gelişme.

Bu durum özelikle Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin kişiyi istihdam eden yerel gazeteleri kapsamaktaydı. Böylece Anadolu basını ve ülke genelinde hizmet veren yerel medya organları ciddi anlamda nefes aldılar. Gelişmiş ülkelerde bilindiği üzere ciddi anlamda yayın yapan basın yayın organları devlet tarafından önemli destekler görmekte. Vergi indirimleri, baskıların desteklenmesi, kamu ilanları desteği, uygun banka kredileri bu desteklerden bazıları" açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.