Milletvekili olmak isteyen adaylar ne zaman istifa edecek? Tarih belli oldu

Milletvekili olmak  isteyen adaylar ne zaman istifa edecek? Tarih belli oldu
Milletvekili olmak isteyen adaylar ne zaman istifa edecek? Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener açıkladı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin ne zaman gerçekleşeceği belirsizliğini sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kararnamesini imzalamasıyla belirsiz olan süreç ortadan kaldırıldı. Resmi olarak seçimin tarihi 14 Mayıs olarak belirlenirken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener’den konuyla ilişkin açıklama geldi.

Yüksek Seçim Kurulun yapmış olduğu toplantıda, 14 Mayıs 2023 tarihini Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlenirken Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi gösterildi.

Yener, milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin de ne zamana kadar istifa etmesi gerektiği ile ilgili konuya açıklık getirdi.

Milletvekili aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifa süreçlerine dair bilgileri aktaran Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak olan milletvekilliği seçiminde, kamu görevlilerinin istifasına yönelik sürecin 10 Mart Cuma günü başladığını aktarmasını ardından sürecin 16 Mart Perşembe günü saat 17.00'da sona ereceğini açıkladı.

YSK seçim takviminin başlangıç tarihini belirledi

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim takviminin başlangıç tarihinin 18 Mart 2023 olarak belirlendiğini açıkladı.

Öte yandan Yener, yurt içinde ve yurt dışında seçmenlerin oy kullanmasına ilişkin ilkelerin belirlenmesi çalışmasının da devam ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.