Merhaba 2019!

Koca bir yıl denir hep ama, ufacık bir zaman dilimi gibi geldi geçti. Sonuçta 1 yıl daha yaşlandık. Umutlarımızı, hayallerimizi, hedeflerimizi geride bıraktık.
Hayatımızın rutin akışı içinde zaman zaman duraklara ihtiyaç hissederiz. Belki bir an için de olsa durup dinlenmek; yaşantımıza farklı bir yön verebilmek, zamansızlık nedeni ile sürekli ertelediklerimizi bir an önce hayata geçirebilmek adına. Belki de içimizde durgunlaşan yaşam pınarını daha aktif ve coşkulu hale getirebilmek için. Ama neden her ne olursa olsun bu duraklar gerçekten de önemlidir. Tabii durmasını, ama hemen ardından yeni coşkularla başlamasını bildikten sonra.
İşte bunun için önümüzde güzel bir durak var: YENİ YIL.
Yaşadığımız tüm güzellikleri içimize sindirip, olumsuzlukları bir nefeste unutabileceğimiz ve yepyeni umutlarla merhaba diyebileceğimiz güzel bir yıl. . Yeni umutlara, yeni heyecanlara, yepyeni güzelliklere merhaba demek için; daha çok sevmek ve sevilmek, daha çok umutlanmak için…
Umarım ki 2019 yılı engelli çocuklarımız için de harika bir yıl olur. 2018 yılında hem rehabilitasyon merkezleri hem engelli çocuklarımız hem de aileleri olarak birçok sıkıntılar yaşadık. İnşallah bu yeni gelen yıl tüm olumsuzlukların hepsini alıp götürür.
Diliyorum ki;
Engelleri aşmak adına yeni yasalar çıkarılsın.
Hiçbir çocuk tedavi olamadığı ya da ilaç bulamadığı için çaresiz kalmasın.
Aileler çocuklarıyla birlikte hastane hastane dolaşmak zorunda kalmasın.
Tüm engelli çocuklar sosyal haklarını ve eğitimlerini alabilsin.
İnsanlar, engelsiz yaşama destek versin.
Yeni yıldan tüm dünya adına dileğim; bu vahşice ve her gün ruhumuzu fakirleştiren, sömüren, özümüze el koyan savaşın içinde olduğumuzu bir an önce fark edip özümüz gibi yaşamak ve dışarıya da bu özü tıpkı bir ayna gibi tüm orijinalliği, doğallığı, samimiyeti ile yansıtmaktan çekinmemek.
Gerçek huzuru bulmanız dileğiyle,
İyi seneler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi