Meydanda çişin gelirse!

Sevgili okurlar haftalardır yazmak istediğim Çatalca ile ilgili bir konu vardı. İnanın bu kadar ufak bir konuyu burada yazmak istemezdim ama Perşembe günü gördüğüm bir manzara sonrası mutlaka yazmam gerektiğini bir kez daha anladım ve keşke daha önce yazsaydım diye kendime de kızmadım değil. Bir kadın küçük çocuğunu meydana yakın bir yerde kenara çekmiş tuvalet ihtiyacını gidermeye çalışıyordu. Küçük çocuk utana sıkıla çevresine bakarak ihtiyacını gidermeye çalışıyordu. Belli ki kadın çevrede tuvalet bulamayınca mecburen böyle bir çözüme başvurmuş ya da çocuğu tuvalete yetiştirmeyecek kadar çaresizdi. Bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey var Çatalca'da doğru dürüst bir umumi tuvalet yok.

Akşam midenizi bozdunuz, sabah evden çıktınız Çatalca Meydanı yakınlarındasınız tuvalet ihtiyacınızı gidermek için nereye gideceksiniz? Eski pazar yerinde tuvaletler vardı meydan projesi, millet bahçesi projesi derken buralardaki tuvaletler yıkıldı alternatif bir şey yapılmadı. Şimdi birileri çıkıp meydan projemizde var, millet bahçesi projemizde var diye bilir. Bu projeler bitene kadar millet altına mı etsin? Buralara iki tane seyyar tuvalet koymak kimsenin aklına gelmiyor mu? Düşünün yaşlı anneniz babanız acil tuvalete gitmeli ya da verdiğim örnekteki gibi çocuğunuzun tuvalet ihtiyacı var Cumhuriyet Meydanı’ndasınız nereye götüreceksiniz? Elinizi yüzünüzü yıkmak istiyorsunuz nereye gideceksiniz?

Çatalca'daki yöneticilerimize sesleniyorum. Eğer benim meydana yakın bir yerde çişim gelirse bulduğum en müsait yere yapacağım ve bunu da utanmadan sosyal medyada paylaşacağım. Belki paylaşımı yaparken sizleri de etiketlerim. Çünkü bu benim ya da çocuğunu sokak ortasında tuvaletini yaptırmak zorunda kalan annenin değil sizlerin ayıbıdır. Çatalca’nın en işlek ve kalabalık yerinde çarşının, durakların, marketlerin olduğu bir bölge de ne yazık ki insanın en temel ihtiyacı olan tuvalet ihtiyacını giderebileceği bir tuvalet yok. Camiye gideyim desen camilerin her birinin meydan olan mesafesini hepimiz biliyoruz.

Anlayacağınız tek çareniz ya bulduğunuz en uygun yere tuvaletinizi yapmak ya da altınıza yapmak. Çatalca’nın trafik sorunu var çözülmüyor, kaldırım işgalleri var çözülmüyor, tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunları var çözülmüyor. En kolay hizmet olan umumi tuvalet sorununu umarım el birliği ile çözeriz. Yoksa Körlük diye bir kitap var okudunuz mu bilmiyorum, okumayanlara da okumasını tavsiye ediyorum. Körlük bir salgın olarak yayılıyor ve bulaşmasını önlemek için körleri bir binada topluyorlar. Körlerden birinin tuvaleti geliyor ve tuvaleti bulmak için uğraşıyor ancak göremediği için bulamıyor. Sonra düşünüyor nasılsa herkes kör kimse görmez diyerek bir yere tuvaletini yapıyor. Bundan sonra tuvaleti gelen diğer körler o kokuyu referans alarak aynı yerde ihtiyaçlarını gideriyor. Bir süre sonra orası pislikten geçilmez bir hal alıyor. Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda bazı köşelerinin bu amaçla kullanılarak diğer kişiler tarafından referans alınıp bir insanı atık yerlerine dönüşmesini istemiyorsanız yapılması gerekeni en acil biçimde faaliyete geçirmelisiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi