Milletle dalga geçiyorlar

İğneden ipliğe her şeye yüksek oranlarda zam gelirken özellikle elektrik, doğalgaz ve gıda fiyatlarındaki artış vatandaşın belini büktü. Halk artık neredeyse pazara, markete çıkmaya korkar hale geldi. Çünkü bazı ürünlerde yüzde 100'ü aşan zamlar oldu. Halkın her kesiminden büyük tepkiler gelirken, iktidar temel gıda ürünlerindeki KDV oranını yüzde 1’e düşürdü. Ancak vatandaş etiketlerde beklediği indirimi bulamadı...
 


2021 yılı, döviz kurlarının, akaryakıt ve gıda fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı bir yıl oldu.20 Aralık kur operasyonunun ardından dövizde sert düşüş yaşandı ancak bu durum etiketlere yansımadı Aksine fiyatlarda rekor artışlar oldu. Öyle ki vatandaşlar artık temel gıda ürünlerini dahi alamaz hale geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar yetkilileri ise 20 Aralık'tan beri fiyatların düşeceğini, enflasyon ve faiz üzerindeki ‘köpüğün', ‘müsilajın' alınacağını belirtiyor. Ancak bu açıklamalar etiketlere pek yansımıyor. Erdoğan son olarak, muhalefetin sık sık dile getirdiği gibi, temel gıda ürünlerindeki KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldüğünü açıkladı.
 

Fiyatlar da düşmüyor, artmaya devam ediyor. 30’lu yumurtanın fiyatı, KDV’deki indirime rağmen, 36,5 liradan 43 liraya yükseldi. Üreticiler tavuk yeminde kullanılan, Soya ve ayçiçeği küspesindeki fiyat artışlarından şikâyetçi. Önümüzdeki 3 ay kritik diye uyarıyorlar. Böyle giderse iki yumurta kırmak bile hayal olacak. Enflasyonu düşürmek için Üretim maliyetlerini düşüreceksiniz, Verimliliği artıracaksınız. Şimdi iktidar faizden dövizden umudu kesti. Vergi memurunun, zabıtanın eline sopa verip ucuzluk getiririz sanıyor.


Çünkü tek bildikleri pansuman. Tedaviden anlamıyorlar. Pazar artıklarını alabilmek için sıraya giren, Milletin bedduaları arşa yükseliyor. Ama birilerinin kulakları, Milletin sesini duymuyor. gözleri, milletin halini görmüyor. Çünkü bunlar milleti unuttu...


Ancak markete giden vatandaşlar beklediği oranda fiyat düşüşünü etiketlerde göremedi. Yüzde 7’lik KDV indiriminin kendilerine ‘ilaç’ olamayacağı ortaya çıktı. KDV indirimi ilaç olmadı. Yaşadığınız ülkede her şeye yüzde 100 zam gelirse, yüzde 7 KDV indirdiğin zaman ne işe yarar ki. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Buraya neden geldi bu ülke? Bunun nedeni ne ? Buna bakmak lazım. Yüzde 7 indirmişsin; yüzde 15 indirsen ne olur? Bunların hiçbir anlamı yok. İndirimlerin kökten yapılması lazım. Bu ülkeyi yöneten insanlar akşam evlerine gidip yatınca vicdanen rahat ederler mi? Ülkeyi yöneten insanların kendilerine şunu sormaları lazım: 84 milyon insan refah ve huzur içerisinde yaşıyor mu? Aç var mı? Yoksulluk var mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi