Milli bayramlarla savaşıyor olmak!

Unutulmasın ki; Bɑğımsızıığı için ölümü göze ɑlɑn bir millet, insanlık haysiyet ve şerefinin gereği olɑn bütün fedakarlığı göz önüne alır.

Diğerleri ise; Bunun tam aksini yani kendi elleriyle esaret zincirini boyunlarına takmak için can atar.

Aynen birilerinin Malaya gemisine binerek terk ettiği ülkeyi, bir diğerinin uğruna 250 bin şehit vererek o enkazdan Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaratması gibi…

Eğer gerçekten denildiği üzere asıl amaç Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni "muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak" olsa idi, bugün bizleri mandalara teslim etmemek uğruna daha ağzı annesinden emdiği süt kokan 15 yaşındaki çocuklara minnet duyulur ve 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi milli bayramlarımızı kendini Türk hisseden her vatandaş gibi heyecanla bekler saygı ve minnet ile anıyor olunurdu.

Ve aradan 20 yıl geçmesine rağmen bizler hala '2023' hedefinizin Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak mı yoksa geçmişle bir hesaplaşmanın özlemi içinde bulunmanız mı çözememiştik.

Oysaki o rahatsız oldukları Atatürk değil miydi bizleri mandalara teslim etmemek adına kurtuluş mücadelesi veren.

Ya da; Ayasofya Cami'ne koşar adım namaz kılmaya gitmenize vesile olan, “Çanakkale’den Sakarya’ya uzanan kahramanlık destanının zaferle taçlandıran bu milli bayramlar değil miydi?”

O zaman neden Ayasofya'da Atatürk ve 14, 15 yaşında Atatürk’ün askeri olmayı kabul edip eline oyuncak yerine silah alıp sizlere özgürce ibadetinizi yapmanızı sağlayan, çan yerine ezan sesiyle uyanmanızı vesile olanlara neden dua edilmiyordu.

Unutulmamalıdır ki!

Milli bayramlarımızı iptal etmeye ve Cumhuriyetimizi, Atatürk’ümüzü elimizden almaya çalışanlara karşı mücadelemiz hiçbir zaman bitmeyecek.

Çünkü bizler ne emperyalistlere ne de onun işbirlikçilerine asla teslim etmedik bu ülkeyi.

Ve etmeyeceğiz de!

Kaldı ki sizler;

Adil ve hakkaniyetli olmadığınız, kendinizden olanları kayırmadığınız, emperyalistlere çevirdiğiniz geminizin rotasını Samsun’a, yani destan yazan Bandırma Vapuru'na çevirmediğiniz, Atatürk ve onun 13 ve 15 yaşında silah arkadaşı olmayı kabul eden çocukların kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmadığınız sürece, sizin bizden olmanız asla mümkün olamaz.

Bayramın kutlu olsun Türkiyem...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01