Modifiye araç turnuvasını herkes gördü, Toprak gör(e)medi!

. Futbol stadında modifiye araç turnuvasını herkes gördü, Toprak neden gör(e)medi?
. Avcılar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ulusoy neden istifa etmeden, aday adaylığı müracaatı yaptı?
. İstanbul'da AK Parti 17 ilçe başkanını aday göstermez, istifa eden 3 belediye başkanının yerine seçilenler aday gösterilir, 6 belediye başkanı tekrar görevlerine devam eder. 
. CHP'nin 12 ilçe belediye başkanı kimler olur?


İnce’nin İBB Başkan Adaylığı kesinleşirse, AK Parti'nin Adayı da Binali Yıldırım olur.

Pazar günü Avcılar Modifiye Araç Turnuvası, Firüzköy'de bulunan belediyenin Atatürk Stadı’nda yapıldı. Turnuva haberini gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Hacıhasanoğlu'na araştırmasını söyledim. Ve haberimizin ayrıntılarını dün okudunuz.
Düşünün stadın içinde yüzlerce modifiye araç... 
Aynı zamanda yüzlerce modifiye araç meraklısı... Yetmez mankenler...
En iyi modifiye araç seçilenlere mankenler tarafından verilen plaketler...
Manken (ponbon) kızları da görmediniz!
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Haney Handan Toprak Benli, Hacıhasanoğlu'na "Statda böyle bir turnuva yok. Böyle bir şeye izin vermemiz mümkün değil. Öyle bir etkinlik olmadı. Bilgim yok. Sosyal medyada paylaşılınca arkadaşlarımı hemen stada gönderdim. Fotoğraf çekip geldiler. Araba filan yoktu. Paylaşılan fotoğraf düzmece. Siz stada gittiniz mi? Fotoğraf çektiniz mi? Bu statta çok etkinlik yaptık. Biz spora ve sporcuya değer veren bir belediyeyiz. Fotoğraf(lar)ı paylaşanı dava edeceğim."
Yüzlerce paylaşım yapılmış sosyal medyada... Başkan ne diyor: Yalan...
Yüzlerce araç stadın içersinde... Başkan ne diyor: Böyle bir şeye izin vermemiz mümkün değil. 
Ayan beyan her şey ortada... Başkan ne diyor: Arkadaşlarımı stada gönderttim. Fotoğraf çekip geldiler. Araba filan yoktu.
Yüzlerce fotoğraf ve video var... Başkan ne diyor: Paylaşılan fotoğraf düzmece... 
Yüzlerce aracın girdiği statta futbol oynanıyor. Başkan ne diyor: Biz spora ve sporcuya değer veren bir belediyeyiz.


Modifiye araçlar sporcu, kalabalık da seyirciydi(!)


Vallahi billahi de Başkan Haney Handan Toprak Benli haklı. Modifiye araçları futbol statında sergilemek bir spor etkinliğidir. Araçlar sporcu, araç sürücüleri ve meraklıları da etkinliği izlemeye gelmiş sporseverlerdir. Plaket veren güzel mankenlerde izleyicileri coşturmaya gelmiş ponpon kızlardır. 
Kim başkanın doğru söylemediğini iddia ediyorsa halt etmiştir. Yüzlerce modifiye araç stada spor etkinliği için gelmişler ve etkinlik bitince de stadı terk etmişlerdir(!)

Dr. Ulusoy neden istifa etmedi, Karaaslan a. adaylığını neden kabul etti?


Avcılar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Ulusoy, Avcılar AK Parti'den belediye başkan aday adaylığı için müracaat etti.
Yasa açık... 
Devlet memuru, bir siyasi partiden meclis üyeliği, belediye başkanlığı, milletvekilliği için müracaat ediyorsa görevinden istifa edecek. Aktif siyaset yapabilmek için doktor olarak yaptığın sözleşme gereği ve yasa gereği devlette temsil ettiği görevinden istifa edecek. 
İmtiyazlı aday olmayacak. Aday adaylığı süresince temsil ettiği makamın gücünü    kullanmayacak.
Yüksek Seçim Kurulu ise devlet memurlarının bir yerden aday adayı olacaklarsa istifa tarihi olarak da 1 Aralık 2018 olarak belirtmiş. Bu ne demek 2 Aralık tarihinden sonra aday adayı da aday da olamazsın. Aday yaparlarsa da geçerli olmaz.
Şimdi soruyoruz. Avcılar Devlet Hastanesi'nin resmi internet sitesinde halen Op. Dr. İbrahim Ulusoy, Başhekim olarak neden yer alıyor?
Avcılar'da belediye başkan aday adaylığı için müracaat eden memurlar yetmez Türkiye genelinde devlette görevi olan herkes resmi görevlerinden istifa ederken, yetmez siyasi partilerde görevleri olanlar bile istifa ederken, Dr. İbrahim Ulusoy'un istifa etmeden belediye başkan aday adayı olması haksız bir rekabettir.
AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Yaşar Karaarslan'ın Dr. Ulusoy'un aday adaylığı müracaatını kabul etmemesi gerekiyordu. Aday adaylığını kabul ederek bir anlamda haksız rekabetin önünü açmıştır.

İnce, CHP İBB Adayı olur


Kılıçdaroğlu, İnce buluşmasının detayları kamuoyuna yansımamasına rağmen CHP'nin İstanbul adayının kim olacağını yazalım. CHP'nin İstanbul adayı Muharrem İnce olur. 
İnce ile CHP, İstanbul'u Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanabilir mi? 
Kazanma ihtimali çok yüksek olur.
Ve CHP'nin en az İstanbul'da üç-beş belediye daha kazanma şansı, kaybetme ihtimali olan ilçeleri de yeniden kazanma şansı artar.
"Kılıçdaroğlu'nun tavrı ne olur?" diyenlere de yanıtımızı söyleyelim. Mutlaka İnce'yi aday gösterir. Hem de hiçbir hesap yapmadan...

12 ilçenin adayları belli gibi


İstanbul'da CHP; Çatalca Cem Kara, Büyükçekmece Dr. Hasan Akgün, Beylikdüzü Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Dr. Bülent Kerimoğlu, Şişli Cemal Canpolat, Eyüpsultan Mustafa Sarıgül, Maltepe Ali Kılıç, Avcılar Erhan Bozan, Silivri Bora Balcoğlu ya da Selami Değirmenci, Sarıyer Şükrü Genç, Beşiktaş Hayri İnönü, Ataşehir Battal İlgezdi. 

AK Parti’de 17 belediye başkanı tekrar aday gösterilmez!


AK Parti'nin İstanbul'da aday ol(a)mayacak isimleri ise şunlar: Bağcılar Lokman Çağrıcı, Bahçelievler Osman Develioğlu, Eyüpsultan Remzi Aydın, Beykoz Yücel Çelikbilek, Gaziosmanpaşa Hasan Tahsin Usta, Güngören Şakir Yücel Karaman, Kağıthane Fazlı Kılıç, Pendik Salih Kenan Şahin, Sancaktepe İsmail Erdem, Sultanbeyli Hüseyin Keskin, Şile Can Tabakoğlu, Tuzla Şadi Yazıcı, Ümraniye Hasan Can, Beyoğlu Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar Hilmi Türkmen, Zeytinburnu Murat Aydın, Bayrampaşa Atila Aydıner. 
****
Milletvekili olmak için istifa eden Mustafa Demir'in yerine seçilen Fatih Belediye Başkanı  Hasan Suver, İBB Başkanı seçilen Mevlüt Uysal'ın yerine gelen Başakşehir Yasin Kartoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği için istifa etmek zorunda kalan Necmi Kadıoğlu'nun yerine seçilen Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe...
****
Fatih ve Başakşehir Belediye Başkanlarının yeniden aday gösterileceğini ve özellikle Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin İBB'nin yaptırdığı ankette yıllardır belediye başkanlığı yapan AK Parti Belediye Başkanlarının bile önünde çıkması, ayrıca AK Parti'ye yüzde 46.1 oy vereceğini söyleyen deneklerin, Alatepe olduğunda oranın yüzde 50.9'a çıkması hem de 10 ay gibi bir sürede oldukça büyük bir başarı. 

Uysal, 3. Bölge’de bir ilçeye aday olur


İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın ise AK Parti'nin kesin kazanma şansı olduğu, riski olmadığı bir ilçeden aday gösterileceğini ve bu ilçenin 3. bölgede bulunan bir ilçe olacağını da şimdiden yazalım.  AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Adayı'nın Ahmet Davutoğlu olacağını yazmış ve KRT'de açıklamıştım. Erdoğan'ın Davutoğlu ile yaptığı iki görüşme sonrasında, (ilk görüşmenin olumlu geçmesine rağmen) 2. görüşmede net olarak aday olmayacağının altını çizeyim. TBMM Başkanı ve eski Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin dünkü temayülünde 1. isim olarak çıkmış. Buna rağmen Yıldırım yaşından dolayı aday gösterilmeyebilir, ancak CHP'nin adayı İnce olursa da durumun değişeceğinin altını çizelim. 

Son söz: CHP'nin adayı İnce olmaz ve güçlü bir aday olmaz, kamuoyu yoklamalarında AK Parti'nin gerisinde olursa, Uysal İBB adayı olarak gösterilebilir. Bunun da bir yere yazılmasını isterim. Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise Bursa’dan aday gösterilebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi