Muharrem İnce haksız sayılmaz

Muharrem İnce defalarca Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığına aday oldu.
Hazırlıksız yakalandı yine aday oldu.
Her defasında beklenenden fazla delegenin oyunu aldı.
Sonunda Türkiye’de ilk defa gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı oldu.
Bu defa da beklenenin üzerinde bir performans göstererek ilk defa CHP’nin psikolojik barajı gibi adlandırılan yüzde 30’un üzerinde oy aldı.

*


İlk başlarda kim aday olursa olsun Cumhur İttifakı seçimi çoktan almış gibi bakan kamuoyu, İnce’nin olağanüstü seçim çalışması sayesinde ‘Acaba bu defa olacak mı?’ demeye başladı.
Ve seçim günü Muharrem İnce seçmenin karşısına çıkmamakla birlikte ‘Adam kazandı’ mesajı ile kendisine inananları şok etti.
İşte o Muharrem İnce o akşamın hesabını aslında defalarca verdi.
En son ‘Babala tv’ youtube kanalında konuşan İnce ‘O akşam benimle birlikte bir çok CHP’li vardı. Engin Altay, Hasan Akgün, Yaşar Tüzün, Doruk Bulut, Nadir Ataman, Özcan Işıklar. Hadi ben defalarca açıkladım. CHP’nin sistemi çöktü, CHP oylarına sahip çıkamadı. Bana sandık sonucu vermediler. Ekrem İmamoğlu İBB seçimlerinde 30 bin sandığın sonucunu biliyordu elinde belge vardı konuştu. Ben 180 bin sandığın sonucunu bilmiyordum. Bana kimse seçim sonucu vermedi. Bana inanmıyorsunuz. CHP’lilere sorsanıza onlara neden sormuyorsunuz’ Dedi.

 

*


Doğrusu ben Muharrem İnce’ye hak vermeye başladım.
Zira sadece bu durumdan dolayı değil.
Adamın birçok eleştirisini ben de zaman zaman CHP’ye yapıyorum.
Örneğin.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hangi konuda suçluyorsa bakıyorsunuz CHP içerisinde aynı kusurlar devam ediyor.
Madem bu eleştirdikleriniz, tek adam rejimini, akraba yönetimini, dürüst ve adil yönetimi, liyakatı, hoşgörüyü, gençlere ve kadınlara görev vermeyi, defalarca aynı kişilerin aynı koltuğu sahiplenmesini…
O zaman siz genel başkanı olduğunuz partide neden müsade ediyorsunuz?
Değil mi?

 

*


Muharrem İnce ve Memleket Partisi’nde görev alanlar bu günlerde CHP’ye, Millet İttifakı’na zarar vermekle, Cumhur İttifakı’nın ekmeğine yağ sürmekle suçlanıyorlar.
Hadi şimdi bu duruma da bir iki söz söyleyelim.
İyi CHP’den kimse ayrılmasın.
Demir hep aynı yere dövülsün.
Yıllardır zaten hep böyle olmadı mı?
Değişen ne oldu?
CHP’nin oyları hep yerinde saydı.
Her dönem aynı adamlar aynı koltukta kaldı.
Muharrem İnce gibi yıldızı parlayanlar hep kazığa oturtuldu.
Olanlar aslında Cumhuriyet Halk Partisi’ne umut bağlayanlara oldu.
Evet 2019 yerel seçimlerde önemli bir başarı sağlandı ama bu başarıda da CHP kadar İyi Parti gibi Millet İttifakı’nın diğer siyasi partilerinin payı daha büyüktü.
Bir başka deyişle CHP’den kopan partiler CHP’ye zarar vermez, CHP’ye oy vermek istemeyen seçmenleri bir havuzda toplayabilir.

ufuk akgün



Ufuk Akgün; ‘Ben bu yola başkoydum’


Muharrem İnce’nin kurucu genel başkan olduğu Memleket Partisi MYK Üyesi ve Genel Sayman’ı Serkan Ufuk Akgün ile görüştüm.
Haftanın beş günü Ankara’da parti merkezindeki ofisinde görevi başında olduğunu kaydeden Ufuk Akgün, "Biz 50 artı bir için yola çıktık. Amacımız bu güzel ülkeye faydalı işler yapmak. Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’ye güveniyoruz. Zaten 2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı adaylığında gece gündüz yanın başındaydım" diye konuştu.
*
CHP’li Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün’ün yeğeni olduğu için ‘Memleket Partisi’nde ne işi var’ diyenlere seslenen Akgün: ‘Ben bu yola baş koydum. Burada Kuvayı Milliye ruhunu görüyorum. Atatürk’ü görüyorum. Ne yani şimdi. Amcam Hasan Akgün bir başka siyasi partide diye ben siyaset yapamayacak mıyım? Ben 45 yaşında, maddi manevi ayakları üzerinde duran birisiyim. Amcam zaten benim Memleket Partisi’nde olduğumu televizyondan öğrendi.
Aile şirketimiz var. Uluslararası ticaret yapıyoruz. Devletle hiçbir işimiz yok. 100 yıllık Sefaköy’lüyüz. Florya’da oturuyorum. Amcam Hasan Akgün’den önce CHP üyesiydim. Şimdi de Memleket Partisi için ter dökeceğim. Ben siyasetçi değilim. Amacım vatana millete hayırlı işler yapmak, inandığım yolda ilerlemek. Burada özverili bir emek sarf ediyoruz. Bütün parti kurucularımız gibi ben de maddi manevi Memleket Partisi’nin hizmetindeyim. Her şeyimiz ortada. Bizim gizli saklı işimiz olmaz" dedi.
*
Henüz 20’li yaşlarda, inşaat, yapı, mühendislik ve sanayi sektörlerinde başta Almanya, Kazakistan ve Etiyopya olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı uluslararası büyük projelere imza attığını kaydeden Serkan Ufuk Akgün İkitelli OSB projesinin oluşumunda dönemin İBB belediye başkanı Bedrettin Dalan ile birlikte aktif görev almış.
Özellikle uluslararası ticaret, uluslararası ilişkiler, dış politika, ekonomi ve sanayi alanında büyük bilgi ve birikime sahip olan ve bu konularda uluslararası tamamlanmış başarılı projeleri ve makaleleri bulunan Akgün’e babanız Yusuf Akgün siyasete ilgili mi diye sordum.
Babamın işleri fazlasıyla başından aşkın. Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı, İkitelli OSB Başkanlığı v.s.. Babam zaten siyasetle hiç ilgilenmedi.’ Diye cevap verdi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi